Crna hronika

Zaplijenjeno oko 25,5 kilograma skanka i 50 grama heroina

Crnogorska policija je na graničnom prelazu „Debeli brijeg“ uhapsila S.B. (40) iz Čačka i D.M. (55) iz Podgorice kod kojih je pronađeno 25, 5 kilograma skanka.
Zaplijenjeno oko 25,5 kilograma skanka i 50 grama heroina
Portal AnalitikaIzvor

Policija je danas uhapsila i N.V. (23) iz Podgorice kod kojeg je pronašla i oduzela pakovanje sa oko 50 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da je heroin, nakon što bi bio pomiješan sa drugim materijama radi dobijanja na težini i prepakivanja u manja pakovanja, bio namijenjen takozvanoj uličnoj prodaji.

Navodi se da je osumnjičeni uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz Uprave policije su kazali da su S.B. i D.M uhapšeni zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni imali namjeru da skank preko granice prokrijumčare u Hrvatsku, radi dalje prodaje.

„Policijski i carinski službenici su na graničnom prelazu Debeli brijeg, na izlaznoj traci prema Hrvatskoj, kontrolisala putničko motorno vozilo marke „Peugeot 407“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljala S.B. iz Čačka, sa boravkom u Podgorici, dok se na mjestu suvozača nalazio D.M. iz Podgorice“, navodi se u saopštenju.

Objašnjava se da su policijski i carinski službenici detaljnim pretresanjem u šupljinama u patosu vozila, koji je u tu svrhu prethodno prepravljan, pronašli 29 pakovanja pravougaonog oblika, obmotanih pvc folijom, sa sadržinom tamno zelene biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne bruto mase 25 kg i 528 grama.

„Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja. Takođe, osim droge od ovih lica je oduzeto i vozilo“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika