Politika

Sazvana sjednica SO Bar: O razrješenju Subašića 15. aprila

Predsjednik Skupštine opštine Bar Osman Subašić sazvao je za 15. april sjednicu Skupštine na kojoj će se raspravljati o njegovom razješenju.
Sazvana sjednica SO Bar: O razrješenju Subašića 15. aprila
Portal AnalitikaIzvor

Prijedlog za razrješenje Subašića zahtijevalo je 19 odbornika, a u saopštenju se podsjeća da je nova skupštinska većina 1. marta zvanično podnijela zahtjev za njegovo razrješenje. 

"Polazeći od aktuelne političke situacije u Skupštini opštini Bar i s tim u vezi novog odnosa političkih partija, koje vrše vlast u Skupštini, u skladu sa odredbama Skupštine opštine i Poslovnika o radu Skupštine opštine, podnosimo prijedlog za razrješenje Subašića. Od ukupno 37 odbornika u Skupštini opštine Bar prijedlog je potpisalo 19 odbornika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Bošnjačke stranke i Pozitivne Crne Gore, što je u skladu sa odredbama člana 64 Statuta opštine, kojim je propisano da prijedlog za razrješenje predsjednika Skupštine opštine može podnijeti najmanje trećinu odbornika“, piše u prijedlogu. 

Zahtjev za smjenu Subašića su potpisali Branka Nikezić, Slobo Pajović, Radovan Orlandić, Branislav Branković, Mira Prentović, Zarija Frnović, Aleksandar Marković, Vesna Đokvučić, Muharem Muratović, Đuro Pejović, Pešo Glavanović, Sonja Stanišljević, Marko Brnjada, Mićo Orlandić, Bećir Berjašević, Nedeljko Lale Čović, Savo Pavlović, Munib Ličina i Radomir Novaković Cakan.

cdm

Portal Analitika