Odbojka

KUP CG: Pljevlja domaćin finalnog turnira

Pljevlja će u petak i subotu biti domaćin finalnog turira Kupa Crne Gore za odbojkašice, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.
KUP CG: Pljevlja domaćin finalnog turnira
Portal AnalitikaIzvor

U polufinalu, u 16 sati, igraće gradski rivali, Luka Bar i Galeb, dok će drugog finalistu odlučiti duel Rudara i Morače (19).

Subotnji finalni meč počeće u 18 sati.

Trener Luke Bar, koja brani trofej, Vladimir Milačić, kazao je da je njegov tim favorit, ali da to treba i da opravda na terenu.

"Moramo ozbiljno da shvatimo Galeb, kao što smo to uradili u našem posljednjem duelu. Radi se o mladoj ekipi, koja je u januarskom prelaznom roku pojačana sa Evgenijom Milivojević. Nadam se da će utakmica biti dobra i da ćemo naš kvalitet pokazati protiv Galeba", rekao je Milačić na današnjoj konferenciji za novinare.

Trener Galeba, Nikola Masoničić, smatra da njegov tim nije imao sreće na žrijebu, navodeći da je za rivala dobio najjaču crnogorsku ekipu.

"Svjesni smo da će biti jako teško. Luka Bar je favorit na čitavom turniru Kupa i prvenstvu. Međutim, mi ćemo sa mladom ekipom pokušati da pružimo što bolji otpor. Pokušaćemo malo taktički da iznenadimo Luku Bar, što neće biti lako. Kup je takmičenje u kojem se sve odlučuje u jednom meču", kazao Masoničić.

Trener Rudara, Nataša Marković, kazala je da očekuje da će pljevaljski tim pokušati da iskoristi prednost domaćeg terena i u polufinalu savlada Moraču.

"Drago mi je da se Kup održava u Pljevljima, to je ogromna čast za nas. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će dvorana tradicionalno biti puna. Na finalnom turniru su četiri najbolje ekipe, a blagu prednost dajem Luki Bar. Nadam se, prije svega, da će ovaj kup biti praznik odbojke u Pljevljima", rekla je Marković.

Morača je, prema riječima trenera podgoričkog tima Marka Radusinovića, plasmanom na finalni turnir ispunila zacrtani cilj.

"Ne idemo u Pljevlja sa bijelom zastavom. Rudar je ligu završio na drugom mjestu, ali smo ih dobili u posljednjem meču, pa ćemo tražiti našu šansu. Neće biti lako pred brojnom pljevaljskom publikom, ali je atmosfera u našem timu izvanredna", rekao je Radusinović.

Luka Bar brani trofej, koji je osvajala posljednjih šest godina.

Portal Analitika