Crna hronika

Rasvijetljeni razbojništvo i razbojništvo u pokušaju u Kotoru

Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Kotor rasvijetlili su krivična djela razbojništvo i razbojništvo u pokušaju, počinjena u martu ove godine na štetu trgovinskih objekata ,,Niksen trade – market Nikl“ i ,,Step up“ u Kotoru, za koja su osumnjičena tri lica, M.Ć. (16) iz Kotora, D.B. (15) iz Kotora i D.B. (16) iz Tivta.
Rasvijetljeni razbojništvo i razbojništvo u pokušaju u Kotoru
Portal AnalitikaIzvor

Sumnja se da su M.Ć. iz Kotora i D.B iz Tivta, 15. marta 2016. godine, počinili krivično djelo razbojništvo na štetu trgovinskog objekta ,,Niksen trade – market Nikl“ koji se nalazi u Dobroti, na način što su, maskirani i uz prijetnju pištoljem za koji se kasnije utvrdilo da je lažni, od radnica objekta otuđili pazar u iznosu od 50 eura.

 

Takođe, 03. marta 2016. godine, M.Ć. i D.B. iz Kotora su, kako se sumnja, počinili krivično djelo razbojništvo u pokušaju na štetu trgovinskog objekta ,,Step up“ koji se nalazi u Kotoru na način što su, maskirani i uz prijetnju takođe pištoljem za koji se kasnije ispostavilo da je lažni, imali namjeru da od radnice objekta otuđe pazar iz kase, u čemu nisu uspjeli budući da u kasi nije bilo novca.

 

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je djela kvalifikovao kao krivična djela razbojništvo i razbojništvo u pokušaju.

 

Protiv ova tri lica nadležnom tužiocu u redovnom postupku su podnijeti posebni izvještaji, kao dopune krivičnih prijava prethodnom podnijetih po nepoznatom počiniocu, zbog osnova sumnje da su poličinila navedena krivična djela.

Portal Analitika