Društvo

Dom zdravlja Podgorica traži od tužioca da hitno reaguje na događaj u Tuzima

Dom zdravlja Podgorica zatražio je od Osnovnog državnog tužioca ODT da hitno preduzme konkretne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u vezi sa nezakonitim ljekarskim pregledima u Tuzima, kako bi se spriječile nesagledive posljedice.
Dom zdravlja Podgorica traži od tužioca da hitno reaguje na događaj u Tuzima
Portal AnalitikaIzvor

Iz podgoričkog Doma zdravlja su kazali da su obavijestili ODT-a o tome da je, nakon inspekcijskog nadzora zdravstvenog inspektora, a po prijavi Ministarstva rada i socijalnog staranja, utvrđeno da su dvije doktorice, radno angažovane u Kliničkom centru Crne Gore, ordinirale u objektu Doma zdravlja Podgorica u Tuzima, pod okriljem nevladine otrganizacije (NVO) Internacionalni naučni centar Tuzi, prenosi agencija MINA.

"Tom prilikom, u zapisniku je konstatovano da u pravno-kadrovskom sektoru DZP ne postoji podatak o zaključenom ugovoru sa tom NVO, niti su nadležni u Domu zdravlja upoznati sa radom te NVO u našem zdravstvenom objektu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je menadžment podgoričkog Doma zdravlja zabrinut zbog protivpravnog korišćenja resusra te ustanove u nezakonite svrhe, i da smatra da je neophodno utvrditi odgovornost ljekara i te NVO.

"Zato smo od ODT-a tražili da hitno preduzme konkretne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, kako bi se, imajući u vidu da se radi o nezakonitim ljekarskim pregledima, spriječile nesagledive posljedice“, kazali su iz Doma zdravlja.

Portal Analitika