Turizam

TO Bar predstavila ponudu na sajmu “MITT 2016” u Moskvi

Turistička organizacija Bar je predstavila turističku ponudu opštine na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2016” u Moskvi od 23. do 26. marta, na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore. Na štandu NTO CG svoju ponudu su predstavile i turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja i Kotora, kao i predstavnici turističke privrede.
TO Bar predstavila ponudu na sajmu “MITT 2016” u Moskvi
Portal AnalitikaIzvor

Iz barske opštine na sajmu su bili prisutni i svoju ponudu predstavili HTP “Trend Korali”, hotel “Porto Sole”, hotel “Sea Fort”, apartmani “Sky Fort” i turistička agencija “Parus” koja je sklopila nekoliko ugovora o poslovnoj saradnji sa renomiranim turističkim agencijama iz Rusije.

Brojnim posjetiocima podijeljen je kompletan reklamni materijal i upoznati su sa aktuelnom ponudom naše opštine. Predstavnici turoperatora i individualci interesovali su se za cijene u hotelskom i privatnom smještaju, izlete, kulturno istorijske spomenike, vinske podrume, manifestacije, ponudu na području Skadarskog jezera, aktivni odmor itd. Turoperatori ističu prednost Crne Gore u odnosu na druge destinacije, prije svega iz razloga što ruskim turistima nije potrebna viza za boravak do 30 dana.

Na ovogodišnjem sajmu turizma u Moskvi Crnoj Gori je dodijeljena prestižna nagrada, pobjednik je u kategoriji „Destinacija sa najboljim plažama“.

Barsku opštinu je u 2015. godini posjetilo 34 954 turista iz Rusije, koji su ostvarili 449 912 noćenja što je 14,28 % više nego u 2014. godini.

Očekuje se povećanje broja turista sa ovog tržišta jer je i ove godine veliko intersovanje za našu destinaciju. Ovo potvrđuju podaci da će „Montenegro Airlines” obavljati tokom ljetnje sezone (jun – septembar) saobraćaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat-¬ Sankt Peterburg ¬ Tivat četiri puta nedjeljno.

Na sajmu je bilo prisutno oko 3 000 izlagača iz skoro 190 destinacija svijeta i približno 100 000 posjetilaca, od čega preko 80 odsto turističkih agenata iz čitave Rusije i država sa prostora bivšeg Sovjetskog Saveza.

Portal Analitika