Košarka

Mornar dobio veliko pojačanje za finiš sezone

Antabija Voler (28), poznati i afirmisani američki bek, doskora član kosovskog Baškimija, jučerašnje je pojačanje barskog Mornara za plej-of domaćeg šampionata.
Mornar dobio veliko pojačanje za finiš sezone
Portal AnalitikaIzvor

Samo dan nakon velike pobjede u polufinalu BIBL lige, Barani su dobili dodatni podstrek za velike ambicije. Sada je jasno, Mornar će pokušati da u izvjesnom finalu domaćeg šampionata pokuša da ugrozi prvaka Crne Gore Budućnost Voli.

Ekipi su trebala pojačanja upravo na bekovskim pozicijama, uprkos odličnim partijama mladog Marka Mugoše u posljednjih nekoliko sedmica. Ekipa Đorđija Pavićevića djeluje sve konkurentnije, duel sa Sigalom u finalu Balkanske lige prilika je za istorijski prvi trofej, ali i u domaćem šampionatu Mornar vidi veliku šansu.

Antabija Voler visok je 188 santimetara, a u prethodne dvije godine stekao je reputaciju najboljeg šutera na Kosovu. U redovima Baškimija ove sezone u BIBL ligi odigrao je 14 utakmica i postizao 17,2 poena i 4,6 skokova po utakmici. Izuzetno je brz i eksplozivan i biće savršen komplement za prvog strijelca Barana, Lemonta Džonsa.

Sa 28 godina, Voler ima već bogato iskustvo igranja u Evropi, prije svega u Turskoj, gdje je nastupao za Ojak, Hali i Vestel. Već šest godina je profesionalac, nakon univerzitetske ka r i j e re n a ko l e d ž u Ouburn.

ARENA

Portal Analitika