Politika

TUPONJA: Na Kolegijumu nijeste imali niti saglasje, niti većinu

U ime Kluba poslanika Pozitivne, šef Kluba Goran Tuponja uputio je dopis predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću.
TUPONJA: Na Kolegijumu nijeste imali niti saglasje, niti većinu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Poslovnik Vas obavezuje da sazovete Kolegijum na predlog poslaničkog kluba. Vaše obrazloženje da ne vidite razlog da Kolegijum bude sazvan je stvar Vaše slobodne procjene, rekao bih i samovolje, a nikako poštovanje Poslovnika. Sa žaljenjem moram da ukažem na učestalo kršenje Poslovnika Skupštine, ovog puta u članu 26, stav 2, odbijajanjem da sazovete Kolegijum na zahtjev jednog poslaničkog kluba.

O samoj temi sastanka ne trebate da diskutujte sa mnom u prepisci, upravo tome i služi Kolegijum, da se razgovara i dogovara, pogotovo što u dopisu iznosite pogrešna tumačenja Poslovnika i iskrivljujete diskusiju koja je vođena na Kolegijumu na način kako to Vama politički u ovom trenutku odgovara, a ne onako kako je zaista i tekla. Podsjeticu da na Kolegijumu niste imali niti saglasje niti većinu za odluku o formiranju novog Kluba poslanika. Odluku ste donijeli Vi, suprotno volji Kolegijuma i suprotno Poslovniku.

Činjenica da Vama ne odgovara da se na Kolegijumu još jednom razgovara o toj temi ne bi trebalo da Vas vodi zloupotrebi funkcije koju obavljate jer na taj način degradirate Skupštinu Crne Gore, a čijem ugledu ste i sami značajno doprinosili.

Vjerujući da se Vaš partijski interes neće izdići iznad visoke državne funkcije koju obavljate, pozivam Vas na poštovanje Poslovnika o radu Skupštine i sazivanje Kolegijuma - zaključuje Tuponja.

Portal Analitika