Košarka

Potpuni poraz FIBA?! Klubovi iz Španije, Litvanije, Turske, Grčke i Njemačke prihvatili Eurokup!

Velika pobjeda Đordija Bertomeua i evropskih klupskih takmičenja pod okriljem Eurolige. Uprkos žestokim i ozbiljnim prijetnjama iz FIBA da će reprezentacije snositi posljedice ukoliko se klubovi odluče da prihvate učešće u Eurokupu naredne sezone, krovnoj košarkaškoj organizaciji i Ligi šampiona leđa je okrenulo čak devet klubova iz pet različitih zemalja!
Potpuni poraz FIBA?! Klubovi iz Španije, Litvanije, Turske, Grčke i Njemačke prihvatili Eurokup!
Portal AnalitikaIzvor

Ovu bombastičnu informaciju donio je ugledni milanski dnevnik Gazeta delo Sport, koji u štampanom izdanju ističe da su poziv Eurokupa prihvatili i potpisali timovi iz Španije, Litvanije, Grčke, Turske i Njemačke!

Tačnije, svoj paraf dali su Galatasaraj, Unikaha, Valensija, Gran Kanarija, Lijetuvos Ritas, atinski AEK, Bajern, Bamberg i Alba. Mada je bilo pojedinih najava da bi Njemci mogli da izaberu Ligu šampiona pre Eurokupa, izgleda da je na kraju donijeta drugačija odluka.

Podsjetimo, Gazeta je bila prva koja je objavila i da su tri italijanska kluba, odnosno Trento, Ređo Emilija i Dinamo Sasari objeručke prigrlili evropsko drugorazredno takmičenje, zbog čega je FIBA već tražila od Saveza te zemlje da sva tri kluba izbaci iz domaćeg takmičenja!

FIBA je tako pretrpjela još jedan težak i bolan udarac u namjerama da se suprotstavi Bertomeuu i sada samo ostaje da se vidi kako će Svjetska kuća košarke reagovati i da li će zaista suspendovati neke od najmoćnijih evropskih nacionalnih selekcija sa Olimpijskih igara, odnosno Evropskog prvenstva 2017. godine. 

Čini se da FIBA ima sve manje prostora za manevar i da je pretrpjela još jedan težak i bolan udarac... Ko će naredne sezone igrati Ligu šampiona, pitanje je koje je i dalje aktuelno...

(mozzartsport.com)

Portal Analitika