Politika

Za Đukanovića samo tri pitanja na premijerskom satu

Predsjednik Vlade Milo Đukanović, u okviru premijerskog sata, odgovaraće danas na tri pitanja poslanika.
Za Đukanovića samo tri pitanja na premijerskom satu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U ime Kluba poslanika Alternativa Dritan Abazović će premijera pitati zbog čega se Vlada ponaša zaštitnički prema čelnicima Uprave policije.

"Da li ih uopšte i kada namjerava da pokrene postupak razrješenja direktora Uprave policije i visokih policijskih službenika, čije je obavljanje funkcije derogirano aferama, a ujedno i najnovijom aferom koja je podrazumijevala nestajanje dijela dokumentacije iz predmeta "Mujović". Da li to ukazuje na direktnu umiješanost pojedinih članova Vlade u tim aferama. S obzirom na to da smo imali prilike da saznamo da se dio dokaznog materijala ticao korespodencije osumnjičenog Mujovića i premijera Crne Gore (Vas lično) da li mislite da je javnost potrebno informisati o sadržaju tih pisama, kako bi zaštitili ugled države i funkcije koju sticajem okolnosti obavljate?", pitaće Abazović Đukanovića.

U ime Kluba samostalnih poslanika Mladen Bojanić pita Đukanovića koliki iznos novvčanih sredstava je država naplatila iz stečajnih postupaka dužnika (KAP, Željezara, Rudnici boksita, Pobjeda, Fabrika elektroda, Mi Rai Group, Lenka i Megalonija Primorka) kojima je u periodu 2010-2014 godine platila garancije u ukupnom iznosu od 181.124.519 eura.

U ime SDP-a Izet Bralić premijera pita na koji način Vlada planira da riješi probleme u zdravstvu.

"U kojoj mjeri je akumuliran rastući dug Fonda za zdravstvo uticao na rejting zdravstvenog sistema Crne Gore, a koji prema nedavnim istraživanjima zauzima 35 posljednje mjesto u Evropi? Kako popraviti nesrazmjerno loš status osiguranika i zdravstvenih radnika uprkos ne malim ulaganjima države u ovaj resor", pita Bralić.

Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS) i Hrvatska građanska inicijativa (HGI) neće postavljati pitanja premijeru i ministrima na premijerskom satu.

U DPS-u smatraju da u ovom trenutku ima važnijih tema, prevashodno postizanje političkog dogovora, ali i da se prethodno završi druga sjednica Skupštine na kojoj treba da se raspravlja o razrješenju predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića.

Šef kluba BS, Almer Kalač, potvrdio je da ta partija neće imati pitanja za premijera i ministre na premijerskom satu.

Za premijera i ministre neće imati pitanja ni klub poslanika Force, HGI i Liberalne partije.

CdM

Portal Analitika