Podgorica

Gradonačelnik primio predstavnike građana park šume Zagorič

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, primio je danas predstavnike građana koji žive u park šumi Zagorič, zajedno sa rukovodstvom te mjesne zajednice, sa kojima je razgovarao o načinu rješavanja problema građana tog dijela grada.
Gradonačelnik primio predstavnike građana park šume Zagorič
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju iz PG biroa, tokom sastanka je konstatovano da je problem građana park šume Zagorič u vezi vlasništva nad zemljištem višedecenijski te da on zahtijeva sveobuhvatan i sistemski pristup kako bi bio riješen na održiv način.

- Predstavnici građana park šume Zagorič upoznali su rukovodstvo Glavnog grada sa aktuelnim problemima sa kojima se svakodnevno susrijeću i tražili da Glavni grad, u skladu sa svojim nadležnostima, pomogne da se u narednom periodu razmotre sve mogućnosti za eventualno rješenje njihovog problema. Predstavnici Glavnog grada, na čelu sa Stijepovićem, su iskazali punu otvorenost i razumijevanje za probleme svojih sugrađana i izrazili spremnost da pomognu u njihovom rješavanju, u skladu sa zakonom i ingerencijama koje ima Glavni grad. Predstavnici građana park šume Zagorič su upoznati da je njihov problem jedino moguće riješiti kroz nekoliko faza i da je osnova svakog održivog rješenja usvajanje planskog dokumenta koji pokriva prostor na kojem oni žive, te da je Glavni grad Programom uređenja prostora planirao izradu tog planskog dokumenta i da će u njaskorijem roku objaviti javni poziv za njegovu izradu, nakon čega bi bile precizirane sve obaveze vlasnika nelegalnih objekata park šume Zagorič - dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je postignut dogovor da, u cilju kvalitetne pripreme i što skorije izrade planskog dokumenta, građani zajedno sa Mjesnom zajednicom Zagorič, prikupe podatke o svim objektima, nakon čega bi uz pomoć Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine oni bili predstavljeni planeru sa ciljem da se u što kraćem roku pripremi Detaljni urbanistički plan. Takođe, dogovoreno je i da se posredstvom Mjesne zajednice ostvari kontakt sa vlasnicima zemljišta na kojima se nalaze nelegalni objekti u cilju njihovog informisanja o rezultatima sastanka sa upravom Glavnog grada i potrebe da ulože dodatne napore i razumijevanje za sistemsko rješenje ovog problema.

Portal Analitika