Politika

JEVRIĆ: Krivokapić da objasni otkazivanje sjednice sa raspravom o njegovoj smjeni

Današnja Krivokapićeva izjava samo potvrđuje njegovu spremnost da pokuša sve kako bi zadržao status quo i time još koji dan zadržao svoju funkciju. Zbog toga dogovor i potpisivanje Sporazuma nikako ne odgovaraju Krivokapiću, jer u tom slučaju ne vidi svoju poziciju na mjestu predsjednika parlamenta u realnom političkom životu u Crnoj Gori, stav je člana Izvršnog odbora DPS Gorana Jevrića na, kako ističe, "najnovije stranputice Ranka Krivokapića
JEVRIĆ: Krivokapić da objasni otkazivanje sjednice sa raspravom o njegovoj smjeni
Portal AnalitikaIzvor

- Sjetimo se njegovog doprinosa dogovoru i Sporazumu. Sjetimo se "objektivnog medijatora ili moderatora", kako god hoćete, sjetimo se njegovog kamena temeljca - očuvanja njegove pozicije, sjetimo se da je to bio kamen spoticanja tokom cijelog trajanja dijaloga, a sada je razlog destrukcije zbog već suštinski izgubljene funkcije. Sjetimo se promovisanih principa u procesu sporazumijevanja: "sve ili ništa", "uzmi ili ostavi", demokratski - nema šta. I sada nastavlja u istom tonu, saopštavajući samo ultimatume i to sa pozicija krajnje instance, institucije nad institucijama: "Izbori u Tivtu mogu biti u oktobru ili 17. aprila, ništa između nije u opciji". Džaba dijalog, džaba Sporazum, džaba politički subjekti, kada je tu krajnja instanca Krivokapić da presiječe i kaže šta može, a šta ne može - dodaje Jevrić.

On dalje navodi kako je Krivokapić rekao da "nema ambiciju da bude lider opozicije", ali da danas već daje sugestije "a reklo bi se i naloge opoziciji".

- Da bi pokušao dodatno zamutiti političke vode, pokušava da svoju ličnu političku potrebu nametne drugima, kao ideju za nove ucjene: da zbog Tivta ne potpišu Sporazum. I na kraju svoju remetilačku ulogu u postizanju sporazuma, po svom izlizanom klišeu, pokušava da prebaci DPS-u i to, ni manje ni više nego - optužujući ga za destrukciju prema premijeru zbog izostanka pitanja na premijerskom satu. Ovim je zaista nadmašio i samog sebe, i teško je dati bilo kakav odgovoran i ozbiljan komentar na ovakvu besmislicu. Umjesto pitanja premijeru, za početak jedno ponovljeno pitanje za njega: da objasni crnogorskoj javnosti zbog čega otkaza sjednicu na kojoj je trebalo da se raspravlja o njegovoj smjeni. Na osnovu kojeg člana Ustava i na osnovu kojeg člana Poslovnika? Crnogorska javnost očekuje kratak i jasan odgovor - dovoljno je navesti član Ustava i Poslovnika.

Portal Analitika