Crna hronika

Zaplijenjeno 37 kg skanka, šverceri pobjegli natrag u Albaniju

Službenici Uprave policije MUP-a - Regionalnog centra granične policije Centar, Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi juče su, u neposrednoj blizini granične linije naše države sa Republikom Albanijom, zaplijenili oko 37 kilograma skanka.
Zaplijenjeno 37 kg skanka, šverceri pobjegli natrag u Albaniju
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju Tima za odnose s javnošću MUP-a, lica koja su prokrijumčarila skank iz Albanije na teritoriju naše zemlje su, primijetivši policijske službenike, odbacila džakove i sportsku torbu sa drogom.

- Budući da su se nalazila u blizini granične linije, lica su uspjela da se udalje preko granice, odnosno na teritoriju Albanije, o čemu su naši službenici obavijestili kolege iz Albanije. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici. Policijski službenici, u saradnji sa kolegama iz Albanije, preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju pomenutog lica. Službenicima Odsjeka za borbu protiv droge predata su dva džaka i sportska torba u kojima se nalazilo 43 PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank, težine oko 37 kilograma. Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja - navode iz MUP-a.

Portal Analitika