Kultura

Novo ostvarenje Dušana Kasalice kao uvod u film "Mornarica"

Crnogorski reditelj mlađe generacije Dušan Kasalica završio je snimanje svog novog filma, ovog puta kratkog dokumentarca koji će premijerno biti prikazan tokom ove godine.
Novo ostvarenje Dušana Kasalice kao uvod u film "Mornarica"
Portal AnalitikaIzvor

Kako je rečeno Portalu Analitika iz nikšićke producentske kuće "Meander film", novi film sniman je okolini Kolašina i Nikšića.

- Riječ je o dokumentarnom filmu koji se bavi dijelom naše istorije i samom zemljom, kroz nekoliko motiva. Počevši od ličnih priča ljudi koji se sjećaju Drugog svjetskog rata, preko spomenika, industrijalizaicije, do same prirode - pejzaža i zemljišta. Ovo Salatićevo ostvarenje predstavlja svojesvrsni istraživački rad i pripremu za njegov debitantski dugometražni film "Moranarica", koji je u fazi razvoja - ističu iz "Meander filma", te dodaju da je, uz kratki film "Soa", riječ o projektima Kasalice koji nastaju pod okriljem te produkcijske kompanije.

U filmskoj ekipi su još Salatićevi već poznati saradnici, direktor fotografije Ivan Marković i montažerka Jelena Maksimović, kao i asistenti kamere Sara Preradović i Nikola Vučinić. Producenti ispred nikšićke kuće su Dušan Kasalica i sam reditelj, Stefan Ivančić je koproducent u ime srpske produkcijske kuće "Non Aligned films", a izvršni producent filma Aleksandra Pavlović.

Podsjećamo, Salatić se široj javnosti prvo predstavio kratkim igranim filmom "Dvorišta", koji je premijerno prikazan u okviru prošlogodišnjeg filmskom festivala u Veneciji.

K.J.

Portal Analitika