Fudbal

Điđo: Pokušavamo da igramo fudbal

Nikola Điđo Vukčević konstatovao je da ,,sokoli“ nijesu imali zrelu šansu osim stative Bećiraja u finišu.
Điđo: Pokušavamo da igramo fudbal
Portal AnalitikaIzvor

- Imali smo 80 minuta igrača više, ali to je ujedno bilo i teže za nas jer su se Bjelorusi skroz povukli na svoju polovinu, prepustili nam inicijativu i bilo je teško probiti njihovu sredinu. Čini mi se da reprezentacija sada ima ideju kako treba da igra u narednom periodu i mislim da smo uradili ono što je selektoru bilo najbitnije - da imamo posjed i nastojimo da lopta cirkuliše. Taj cilj je ispunjen, ali normalno je da nam je žao što nijesmo pobijedili.

Smatraš li da je trebalo više rizikovati?

- Falilo je rizika ka naprijed, ali isto tako je bilo teško rizikovati zato što smo izgubli četiri meča zaredom i da smo sada izgubili bilo bi još gore. Ni remi nije loš rezultat jer je došao novi selektor koji nameće nove stvari i iz tog razloga je bilo malo grča u našoj ekipi - odgovorio je vezista Brage.

Vukčević je rekao da su ,,crveni“ meč sa Bjelorusijom doživjeli kao da se igra za bodove i podsjetio na odsustva najbitnijih igrača.

- Imamo tešku grupu u kvalifikacijama, ali moram nešto da kažem i to nije alibi - Crna Gora sa Vučinićem i Jovetićem, kao i Savićem i Bašom, i bez njih nije ista reprezentacija. Oni su nosioci ove ekipe i mi koji imamo manje utakmica uz njih ćemo mnogo lakše funckionisati. Mogu jednim potezom da promijene tok utakmice i to nam je u ovom meču falilo. Optimista sam jer Crna Gora pokušava da igra fudbal - istakao je Điđo.

Postao si jedan od izvođača prekida, koji bi mogli da budu oružje u kvalifikacijama?

- To do sada nijesam radio. U ovako teškim utakmicama prekidi su veoma značajni, Selektor je vidio da mogu da ih izvodim i čini mi se da ne radim to loše, u Grčkoj je i bio gol nakon mog kornera - kazao je Vukčević. 

(ARENA)

Portal Analitika