Košarka

Vujanić "drugi čovjek" Partizana

Bivši reprezentativac Srbije Miloš Vujanić biće novi potpredsjednik KK Partizan, umjesto Miroslava Berića, prenosi "Mozzart sport".
Vujanić "drugi čovjek" Partizana
Portal AnalitikaIzvor

Berić je početkom marta podnio ostavku jer "nije u mogućnosti da radi na način na koji misli da odgovara intersima kluba".

Kako prenosi beogradski portal, Vujanić već neko vrijeme pregovara sa predsjednikom kluba Nikolom Pekovićem, koji će ozvaničiti njegovu funkciju po dolasku iz SAD tokom aprila. Vujanić će, poput Berića, voditi klub dok je Peković odsutan zbog obaveza u NBA ligi. 

On je prije tri sezone bio pomoćni trener Dušku Vujoševiću, ali je poslije samo šest mjeseci napuštio klub "zbog privatnih obaveza". Vujanić je kaijeru počeo u Crvenoj zvezdi 1999, dvije godine kasnije je prešao u Partizan u čijem je dresu bio prvi strijelac Eurolige 2003. godine. 

Potom je nastupao za Bolonju, Barselonu, Panatinaikos, Dinamo Moskvu, Anadolu Efes, Mursiju i Panionios. Njujork Niksi su ga 2002. izabrali kao 36. pika na draftu, ali zbog hroničnih problema sa povredama nije se okušao u NBA ligi. 

Zbog povreda je karijeru završio u 31. godini. Sa Jugoslavijom je bio prvak svijeta 2002. u Indijanapolisu.

Portal Analitika