Crna hronika

Krivična prijava protiv Podgoričanke zbog lažnih profila na Fejsbuku

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica i po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv J.D, stare 34 godine iz Podgorice, zbog osnova sumnje da je, na štetu sugrađanke M.L, počinila krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i objavljivanje ličnih podataka.
Krivična prijava protiv Podgoričanke zbog lažnih profila na Fejsbuku
Portal AnalitikaIzvor

U postupku do podnošenja krivične prijave, ovlašćeni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, na osnovu informacija kojima su raspolagali a postupajući po nalogu nadležnog tužioca, došli do činjenica koje se u postupku mogu koristiti kao dokazi a koje ukazuju na sumnju da je J.D, u produženom vremenskom periodu, na društvenoj mreži Facebook otvorila više od 200 profila na kojima su se nalazili fotografije i ime oštećene M.L.

Takođe, J.D. je, kako se sumnja, uz ime i prezime oštećene M.L. na profilima na ovoj društvenoj mreži, koristeći mobilni telefon i mobilni internet, uglavnom navodila grube i uvrjedljive komentare i epitete.

Krivična prijava protiv osumnjičene je državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta u redovnom postupku.   

Službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, u saradnji sa CIRT timom Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije, sa Facebook-a uklonili sve sporne profile.

Portal Analitika