Fudbal

Mundijal sa čak 40 timova već od 2026!

Fudbalski fanatici još čekaju da vide kako će proći Evropsko prvenstvo sa 32 ekipe, marketinški stručnjaci će mjeriti koliko je ljudi zaista zainteresovano za okršaj Albanije i Rumunije, Slovačke i Velsa ili Islanda i Mađarske, ali Fifa je uvjerena da je na pravom putu, pa je novi predsjednik Đani Infantino kategoričan: Uskoro, još glomazniji turniri!
Mundijal sa čak 40 timova već od 2026!
Portal AnalitikaIzvor

Infantino je vrlo precizan: plan je do Mundijala 2026. godine završnicu Svjetskog prvenstva sa 32 proširiti na čak 40 učesnika!

"Moramo da otvorimo završne turnire za više timova. Ideja je već od 2026. godine. Razgovaraćemo o ovome sa svima. Potrebno nam je da što više zemalja sanja kako učestvuje na Mundijalu ili igra u njegovom finalu", rekao je Infantino u Montevideu.

S obzirom na to da je govor držao u Urugvaju logično je i to što se posebno osvrnuo na status Južne Amerike u nastupajućem sistemu.

"Moj prijedlog je da Južna Amerika ima pet fiksnih mjesta i možda još jedno za koje bi se borila na terenu", naveo je predsjednik Fife.

Skroman benefit za Južnu Ameriku imajući u vidu da je taj kontinent sada na "4+1" režimu.Infantino, ipak, nije želio da otkriva kome bi išlo tih osam mjesta viška.

Svjetska prvenstva, inače, 32 učesnika imaju od izdanja iz 1998. godine. Aktuelni prvaci od 2006. ne stiče automatski pravo učešća na sljedećem turniru. Infantino nema namjeru da to mijenja.

(mozzartsport.com)

Portal Analitika