Fudbal

Pobjeda Srbije, Holanđani pokorili Vembli, Njemci silni!

Reprezentacija Srbije pobijedila je selekciju Estonije u prijateljskom meču u Talinu – 1:0 (0:0).
Pobjeda Srbije, Holanđani pokorili Vembli, Njemci silni!
Portal AnalitikaIzvor

Jedini pogodak, na stadionu 'Le Kok' pred 2.858 gledalaca, viđen je u 81. minutu – kada je Aleksandar Kolarov sjajno izveo slobodan udarac sa trideset metara i poslao loptu u gornji lijevi ugao gola domaćina. 'Orlovi' su tako prekinuli seriju od tri vezana poraza, zabilježivši prvi trijumf od duela sa Albanijom u Elbasanu oktobra prošle godine. 

Holandski fudbaleri pobijedili su Englesku na “Vembliju” sa 2:1, dok je Njemačka sa 4:1 slavila protiv Italije u prijateljskim utakmicama. Duel na “Vembliju” sigurno je bio jedan od derbija dana, a Holanđani su do trijumfa došli poslije preokreta. Domaći tim je poveo preko Džejmija Vardija u 40. minutu, da bi Vinsen Jansen izjednačio iz penala, pošto je prethodno Deni Rouz igrao rukom u kaznenom prostoru. Konačan rezultat postavio je Lusijano Naring, na asistenciju strijelca prvog gola. 

U centru pažnje bio je i duel na “Alijanc areni”, na kojem su aktuelni svjetski šampioni briljirali i pokazali da su poraz od Engleske od prije nekoliko dana ostavili iza sebe. Toni Kros je doveo Njemce u vođstvo u 24. minutu, da bi Mario Gece udvostručio prednost na isteku prvog poluvremena. Na 3:0 je povisio Jonas Hektor u 59. minuta, da bi Mesut Ezil iz penala donio domaćem timu 4:0, prije nego što je Stefan El Šaravi ublažio poraz u 83. minutu. 

Reprezentacija Francuske se vratila na “Stad d’Frans” prvi put od novembra i terorističkih napada u Parizu, koji su se desili tokom utakmice sa Njemačkom. Na prvi gol se čekalo do devetog minuta, a strijelac je bio Ngolo Kante. Andre Pjer Žinjak je povisio na 2:0, da bi Aleksandr Kokorin smanjio zaostatak svog tima. Dimitri Pajet je vratio Francuzima dva gola prednosti samo osam minuta kasnije, da bi se Jurij Žirkov postarao da ostavi svoj tim u igri, sve dok Kingsli Koman nije postavio konačan rezultat u 76. minutu. 

Rezultati prijateljskih utakmica:
Malezija – Makau 0:0 
Crna Gora – Bjelorusija 0:0
Estonija – Srbija 0:1
Gruzija – Kazahstan 1:1
Makedonija – Bugarska 0:2 
Grčka – Island 2:3
Gibraltar – Letonija 0:5
Norveška – Finska 2:0 
Luksemburg – Albanija 0:2
Austrija – Turska 1:2
Švajcarska – Bosna i Hercegovina 0:2
Republika Irska – Slovačka 2:2
Njemačka – Italija 4:1
Portugal – Belgija 2:1
Engleska – Holandija 1:2
Francuska – Rusija 4:2
Škotska – Danska 1:0

Portal Analitika