Fudbal

Miljenović: Rezultat govori više od riječi

Omladinska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je ubjedljiv poraz od selekcije Danske u posljednjem kolu turnira elitne runde kvalifikacija – meč odigran na Gradskom stadionu u Jagodini završen je rezultatom 7:1.
Miljenović: Rezultat govori više od riječi
Portal AnalitikaIzvor

Plasman na završni turnir evropskog prvenstva iz grupe 7 elitne runde kvalifikacija izborila je selekcija Francuske, koja je ostvarila maksimalan utisak – „trikolori“ upisali minimalne pobjede u duelu sa „sokolima“ i domaćinom Srbijom, dok su u drugom kolu ubjedljivo savladali vršnjake iz Danske.

Naši omladinci bili su ravnopravan rival Dancima na današnjem meču tokom prvih 20. minuta igre, nakon čega je rival preuzeo inicijativu i došao do ubjedljivog trijumfa na kraju.

Već u četvrtom minutu Veber je načeo mrežu našeg gola. „Sokoli“ su odgovorili u 17. minutu preko Filipa Vorotovića koji je izjednačio rezultat, ali je samo dva minuta kasnije Veber još jednom matirao Šarkića.

Do odlaska na odmor Rasmusen je povećao prednost Danske na dva gola, da bi već u četvrtom minutu nastavka Laursen postigao četvrti pogodak za tim koji sa klupe predvodi Bent Kristijansen.

U 53. minutu Veber je kompletirao het trik, a šest minuta kasnije u listu strijelaca upisao se i Duelund. Do kraja susreta Veber je četvrtim pogotkom na meču krunisao odličnu partiju i postavio konačan rezultat susreta.

- Rezultat više govori od riječi. Svi probleme sa kojima smo se suočavali danas su se manifestovali. Tu prije svega misliim na nedolazak pet standardnih igrača, izostanak Camaja i Maguda zbog kartona kao i Petrovića zbog bolesti. Treća utakmica na je najteža jer je došla nakon dva iscrpljujuća meča sa Francuskm i Srbijom. Danas je nastupilo i sedam mlađih igrača, što je protiv selekcije sa fizičkim karakteristikama koje imaju Danci, bilo fatalno. U svim segmentima igre Danci su bili dominantni, praktično svaki udarac koji su uputili završio je kao pogodak... Ovakva igra i rezultat se ne dešavaju često, ali se nama nažalost desio danas, rekao je Miljenović.

Danska – Crna Gora 7:1

Jagodina, Gradski stadion.

Sudija: Jorgos Kominis (Grčka).

Strijelci:
1:0 – Veber 4', 1:1 – Vorotović 17', 2:1 – Veber 19', 3:1 – Rasmusen 30', 4:1 – Laursen 49', 5:1 – Veber 53', 6:1 – Duelund 59', 7:1 – Veber 67'

Žuti kartoni
Đukić – Crna Gora

Danska: Andreas Rahauge, Rasmus Nisen (od 79. Mads Tihosen), Jakob Rasmusen, Morten Kristensen, Niklas Halse, Mikael Duelund (od 80. Jakob Brun Larsen), Kristian Veber, Mikel Kalesoe, Andreas Hajmer (od46. Matijas Kristensen), Frederik Bej, Nikolaj Laursen. Selektor: Bent Kristijansen.

Crna Gora: Matija Šarkić, Momčilo Rašo (od 63. Marko Burzanović), Balša Banović, Alija Krnić, Danilo Marković, Oliver Šarkić, Božidar Đukić, Anel Topuzović (od 46. Stefan Knežević), Đorđije Đedović (od 46. Balša Boričić), Filip Vorotović, Luka Malešević. Selektor: Aleksandar Miljenović.

Portal Analitika