Politika

Demokrate inicirale razrješenje Novosela

Predsjednik OO Demokratske Crne Gore Tivat i odbornik u lokalnom parlamentu Vladimir Arsić predao je danas u skupštinsku proceduru zvaničnu inicijativu te partije za smjenu gradonačelnika Ivana Novosela (DPS).
Demokrate inicirale razrješenje Novosela
Portal AnalitikaIzvor

Shodno odrebama Statuta i Poslovnika, inicijativu je potpisala jedna trećina odbornika u SO, a osim Arsića, to su učinili i odbornici Nove, SNP, DSS, SRS i TA.

"Očekujem da se ova inicijativa nađe na dnevnom redu naredne sjednice SO, koja bi, prema mojim informacijama trebalo da bude zakazana za prve dane aprila", kazao je Arsić, prenosi portal Boka News.

Opozicija koja je formalno stala iza inicijative Demokrata i SDP sa kojim je tivatski DPS prije desetak dana zvanično raskinuo vladajuću koaliciju nezadovoljan ponašanjem predsjednika SO i lidera tivatske SDP Krsta Boškovića, zajedno u ovom trenutku imaju 15 odbornika, tako da će za eventualnu smjenu Novosela biti presudni glasovi 3 odbornika HGI i jednog CDU. DPS već neko vrijeme bojkotuje i blokira rad lokalnog parlamenta jer po njima Bošković "sprovodi političko i pravno nasilje" zakazujući sjednice SO bez konsultacija sa Novoselom.

Portal Analitika