Društvo

CKM promovisao deceniju nezavisnosti u školama na sjeveru

Crnogorska kulturna mreža (CKM) počela je realizaciju najavljenje akcije promocije decenije nezavisnosti Crne Gore u osnovnim i srednjim školama u Bijelom Polju i Pljevljima.
CKM promovisao deceniju nezavisnosti u školama na sjeveru
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska kulturna mreža (CKM) počela je realizaciju najavljenje akcije promocije decenije nezavisnosti Crne Gore u osnovnim i srednjim školama u Bijelom Polju i Pljevljima.

Učenicima su podijeljeni informativni flajeri o značaju 21. maja i material sa logom proslave, kao i navijački rekviziti.

Takođe, organizovano je pojedinačno fotografisanje, a fotografije koje dobiju najviše lajkova na Facebooku biće iskorišćene za marketinšku kampanju u okviru promocije proslave koju CKM organizuje 21. maja na Cetinju.

Kako navode iz CKM-a, za akciju u oba grada u srednjim školama nije vladalo preveliko interesovanje učenika, dok su osnovci bili veoma zainteresovani. U razgovoru sa učenicima, naročito u Pljevljima, kako navode, primijetili su da nijesu baš najbolje informisani o značaju 21. maja, ali da se raduju jer je neradni dan.

"To je pokazatelj da se kroz obrazovni program i vannastavne aktivnosti ne radi dovoljno na usmjeravanju učenika kako treba da se odnose prema državi i njenim značajnim praznicima", navode iz CKM-a.

Kako ističu, pojedini učitelji i nastavnici u Pljevljima negodovali su zbog akcije jer smatraju da je naručena od strane DPS-a, što je, poručuju iz CKM-a, nažalost pokazatelj da oni koji treba da usmjeravaju djecu kako se treba odnositi prema državnim praznicima iste politizuju i učenike dovode u zabludu.

Predstavnici CKM-a razgovarali su sa potpredsjednikom Opštine Pljevlja Ljubišom Ćurčićem koji ih je upoznao  sa programom koji je opština pripremila za obilježavanje decenije nezavisnosti.

Ćurčić je istakao da će lokalna samouprava tokom svog mandata permanentno raditi na jačanju crnogorskog identiteta i promociji kulture svih naroda koji žive u Pljevljima.

Portal Analitika