Fudbal

Ter Štegen na meti Sitija i Liverpula

Mančester Siti i Liverpul pokušaće u ljetnjem prijelaznom roku da iskoriste nezadovoljstvo mladog golmana Barselone Marka Andrea ter Štegena i privole ga u svoje redove.
Ter Štegen na meti Sitija i Liverpula
Portal AnalitikaIzvor

Odlični čuvar mreže aktuelnog šampiona Evrope nedavno je i javno govorio o nezadovoljstvu brojem odigranih mečeva i činjenicom da dijeli minutažu sa iskusnim Klaudiom Bravom, što se nije svidjelo čelnicima katalonskog velikana, pa se sve više priča o njegovom odlasku sa Nou Kampa.

Građani i Redsi su stali prvi u red, ali u ovom trenutku Barselona ne želi da razgovara o bilo kojoj drugoj ponudi ispod Ter Štegenove otkupne klauzule, koja na osnovu potpisanog ugovora iznosi ogromnih 80.000.000 eura. Njemac i ove sezone, baš kao i prošle, brani praktično samo u Ligi šampiona, što ne zadovoljava njegove ambicije.

Ipak, Katalonci bi u slučaju da mladi čuvar mreže nastavi da ruši atmosferu unutar svlačionice mogli da omekšaju i prihvate nešto manju cijenu za golmana kojem je blistava karijera, s obzirom na kvalitete, gotovo zagarantovana.

Građani su na svom golu imaju Džoa Harta, koji praktično tek ulazi u najbolje godine za golmana, dok je Liverpul odlukom o produžetku saradnje pokazao da vjeruje u Simona Minjolea, ali je svima jasno da Belgijanac ne uživa maksimalno povjerenje na Enfildu.

Ter Štegenov ugovor sa Barselonom ističe na ljeto 2019. godine, a u Barselonu je stigao iz Menhengladbaha 2014. godine za nešto više od 12.000.000 eura. Katalonci su se već spremili za njegov eventualni odlazak iz kluba, pa su oko već bacili na golmana Čelsija Tiboa Kurtou čija je izlazna klauzula identična Ter Štegenovoj.

Naredni prijelazni rok u Evropi mogli bi da obilježe golmani, ostaje da se vidi da li će stvarno biti tako.

(mozzartsport.com)

Portal Analitika