Region

POSLIJE JEZIVIH PRIJETNJI: Jelena Milić dobila policijsko obezbjeđenje

Jeleni Milić, direktorki Centra za evroatlantske studije, kojoj je zbog njenog stava o NATO prijećeno smrću, juče je dodijeljena policijska zaštita.
POSLIJE JEZIVIH PRIJETNJI: Jelena Milić dobila policijsko obezbjeđenje
Portal AnalitikaIzvor

- Upravo sam prihvatila zaštitu policije jer se ne osjećam bezbjedno, ali to nije dovoljno. Oni koji me ugrožavaju moraju da budu procesuirani. Ne želim da imam policijsku pratnju kao Brankica Stanković, a da ekstremisti nastavljaju da bujaju po Srbiji - kaže Milić za “Blic”.

Ona dodaje da policijskim mjerama za sada neće biti obuhvaćena njena ćerka, koja je takođe izložena prijetnjama.

- Nisam samo ja problem i moja bezbjednost. Trpe i članovi moje porodice - navodi ona.

“Blic” je juče objavio da Milić, koja zagovara članstvo Srbije u NATO, i članovi njene porodice mjesecima trpe zastrašivanja i najstrašnije uvrede. Iako je prvu prijavu podnijela još u martu prošle godine, a drugu pre dva mjeseca, policija je reagovala tek poslije objave našeg teksta.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović osudio je juče prijetnje upućene direktorki Centra za evroatlantske studije. On je istakao da policija intenzivno radi na tom slučaju.

- Najoštrije osuđujem prijetnje upućene Jeleni Milić. Pozivi na nasilje ne smiju proći nekažnjeno - napisao je Stefanović na svom Tviter nalogu. (Blic)

Portal Analitika