Politika

KOTORSKA SKUPŠTINA: Opozicija i SDP odgodili sjednicu

Sjednica Skupštine opštine Kotor, koja je bila zakazana za danas, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednicu nijesu došli odbornici opozicije i kotorskog SDP-a.
KOTORSKA SKUPŠTINA: Opozicija i SDP odgodili sjednicu
Portal AnalitikaIzvor

Prije prekida sjednice predsjednik SO Kotor Nikola Bukilica konstatovao je ostavku odbornika DPS-a Slavena Manojlovića. Na njegovo mjesto, nakon izvještaja Opštinske izborne komisije verifikovan je mandat Borisu Kustudiću takođe iz te partije, prenosi Skala radio.

Na pitanje da li današnju sjednicu doživljava kao formalan raskid koalicije u Kotoru, predsjednika OO DPS-a Željko Aprcović kaže da o tome nema zvaničan stav SDP-a.

„Logično je bilo da dođu zbog onoga o čemu smo danas trebali da raspravljamo, kao što je izvještaj o radu gradonačelnika za prošlu godinu. O tome je trebalo da razgovamo iz prostog razloga što su u dobroj mjeri učestvovali i u radu prošle godine i u koncipiranju samog izvještaja koji je na današnjem dnevnom redu“, rekoa je Aprcović.

On je naglasio da na Kolegijumu kotorskog parlamenta nije bilo riječi o nedolasku određenog broja odbornika na Skupštinu, a na dnevnom redu su izuzetno značajne tačke o kojima je trebalo da se raspravlja. U prvom redu to je Nacrt odluke o utvrđivanju lokacije za žičaru do San Đovanija.

Aprcović kaže i da je očekivao da će na sjednicu doći opozicionari, njih 14 koji su podnijeli inicijativu za smjenu predsjednika Opštine Kotor, a imali su priliku da, neusvajanjem izvještaja o radu predsjednika tu inicijativu i realizuju.

Predsjednika SO Kotor Nikola Bukulica iz SDP-a kaže da nedolazak na sjednicu, ne znači raskid postojeće koalicije.

Riječ je, po njegovom mišljenju o nekim nerazjašnjenim pitanjima između koalicionih partija, posebno DPS-a i SDP-a. On se nada, da će se ta pitanja u narednih nekoliko dana razjasniti. 

Odbornik Liberalne partije Vido Drašković kaže da današnji nedolazak odbornika, pokazuje da pojedine partije građane koriste samo za izbore.

rtcg.me

Portal Analitika