Rukomet

VUJOVIĆ: Crna Gora zaslužuje plasman na SP u Francuskoj!

Manhajm je još jednom osjetio crnogorsku moć.
VUJOVIĆ: Crna Gora zaslužuje plasman na SP u Francuskoj!
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što su prije tri i po godine crnogorski rukometaši priredili iznenađenje savladavši Njemačku u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, prije dvije noći, baš u gradu ,,kvadrata“ crnogorski rukometni stručnjak Veselin Vujović uspio je da sa ekipom Zagreba, i pored poraza u prvom meču u Hrvatskoj, eliminiše lidera Bundeslige Levena i ,,lavove“ lansira u četvrtfinale Lige šampiona!

Vujina ,,čarobna lampa“ očigledno ima sve jaču magiju, pa cetinjski čudotvorac ne prestaje da iznenađuje Evropu...

- Leven je sigurno među pet najboljih ekipa u Evropi, lider je u Njemačkoj, vjerovatno će biti prvak Bundeslige. Interesantno je, ispred je Kila i Flensburga, koji su prošli među 8 najboljih u Evropi. Osim njih, svi favoriti su prošli, ali se nekako pokazuje da je naša grupa bila puno jača, jer su od pet timova iz naše grupe četiri prošla u dalju rundu takmičenja, što dokazuje da smo zaista imali paklen posao, a istovremeno ovaj naš rezultat dobija na značaju - istakao je u razgovora za Arenu Veselin Vujović, trener Zagreba.

Šta je bilo prvo što ste kazali igračima nakon pobjede?

- Čestitao sam im, rekao sam da su zaslužili ovu veliku pobjedu, ali i da mi je bilo prijatno i čast da tog dana budem njihov trener. Međutim, zamolio sam ih da ne slave previše, jer smo ušli među 8, a zašto da uđemo među 8, ako imamo šansu da uđemo među četiri najbolja tima. Kazao sam im takođe da shvate da niko nije nepobjediv, da se uvijek može više i bolje i da na taj način moraju da razmišljaju dok god se bave sportom.

Naša reprezentacija u baražu za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj, igraće sa Rusijom. Prvi meč igraće se od 10. do 12. juna u najvećoj zemlji svijeta, a revanš je od 14. do 16. juna u Crnoj Gori.

- Rusija je jedna od selekcija koju bi Crna Gora mogla da eliminiše. I načinom igre i onim kako se predstavila na posljednjem šampionatu Evrope Crna Gora zaslužuje da prođe i ja im od srca to želim – poručio je Vujović. 

(Opširnije u ARENI, Pobjeda)

Portal Analitika