Košarka

Pekmenov kraj sezone?

Nikola Peković gotovo sigurno neće igrati do kraja sezone u NBA, ako je sudeći po potezima uprave Minesota Timbervulvsa, koji su angažovali novog centra Grega Smita.
Pekmenov kraj sezone?
Portal AnalitikaIzvor

Po analizi ,,Minesota Star Tribjuna“, to je evidentan znak da klub pokušava da ,,zakrpi rupe“, jer su uprava i stručni štab svjesni da na Nikolu ne mogu računati u finišu sezone.

Samo devet utakmica do kraja regularnog dijela takmičenja Smit se pokazao kao solidna podrška mladim zvijezdama Karlu Entoniju Taunsu i Gorgui Dijengu. Sa druge strane, Peković, kao i legendarni Kevin Djurent, na listi su povrijeđenih a trener Sem Mičel ne želi ni da ih uvrsti u sastav za klupu.

Crnogorski centar je sada, na zvaničnoj listi igrača Minesote, uz fusnozu ,,povreda članka i pete“, a o prethodnoj povredi lista zbog koje je pauzirao veći dio prošle godine se ne govori.

Ove sezone Bjelopoljac je nastupio u samo 12 mečeva, od kada je debitovao nekoliko dana nakon Nove godine. Postizao je 4,5 poena i 1,3 skokova po utakmici, što je Pekovićev najlošiji učinak od kada je NBA.

Problem za Minesotu je Pekovićev visok ugovor od 16 miliona dolara po sezoni. Povrijeđenog i tako skupog igrača ne mogu trejdovati, pa će se u narednom periodu potruditi da ga u potpunosti rehabilituju. Tim sa mnogo mladih zvijezda ove sezone do sada je ostvario 25 pobjeda.

Portal Analitika