Politika

Jasavić: Samo fukara može pomisliti da Pozitivne neće biti u Vladi

Pozitivna Crna Gora se raduje skorom potpisivanju sporazuma i to vidi kao krunu politike mira, stabilnosti, kontinuiteta evroatlantskih integracija i izlaska iz političke krize na demokratski način. Mi smo otvorili vrata opoziciji, a time i nama da budemo dio vlade izbornog povjerenja, koja će da stvori uslove za fer i poštene izbore, kaže Dnevnim novinama zamjenica predsjednika Pozitivne i poslanica Azra Jasavić odgovarajući na pitanja kako komentariše otvorena očekivanja dijela opozicije (URA-e, DEMOS-a, SNP, SDP) da im pripadnu sva mjesta u Vladi koja su u ponudi.
Jasavić: Samo fukara može pomisliti da Pozitivne neće biti u Vladi
Portal AnalitikaIzvor

Jasavić podsjeća da je upravo Pozitivna Crna Gora otvorila vrata Vlade za druge, ali i za stranku kojoj pripada.

“Mi jesmo otvorili vrata Vlade za druge, ali svakako da smo ih otvorili za nas. Razmišljati da smo otvorili vrata Vlade za druge, a da smo ih zatvorili za sebe je apsurd. Ako bilo ko misli da uđe u Vladu, a da nas izbaci iz te priče, to je, što bi naš narod rekao, čisti fukarluk. Ne znam fukaru koja takvo nešto može da pomisli, a ne da kaže. Ja lično ne vjerujem da takva fukara može biti, recimo, odlazeći predsjednik parlamenta ili jedan bivši ministar i ambasador ili, recimo, jedan bivši potpredsjednik Vlade ili predsjednik aktuelno najjače opozicione partije", naglašava Jasavić.

Pozitivna je, kaže Jasavić, ponijela najveći teret u otvaranju političkih procesa koji se dešavaju i vrlo su ponosni na tu činjenicu. Prema tome, nema argumenata niti načina da Pozitivna ne bude sastavni dio vlade izbornog povjerenja koja treba sada da se formira.

"Ako bi neko pomislio, da ne kažem rekao, da Pozitivna Crna Gora ne treba da bude dio ove vlade izbornog povjerenja, onda nije riječ o principima, već o tome koji dio kolača i funkcija će ko da prigrabi. A taj grabež, koji smo do sada gledali na političkoj sceni, narod je prepoznao i ne vjerujem da će politički subjekti, jer su pod lupom javnosti, grabiti pozicije za sebe. Vjerujem da je ozbiljnim političkim subjektima koji su u parlamentarnom dijalogu do poštovanja principa i ispunjavanje uslova za fer i poštene izbore, a ne za opštu otimačinu funkcija i fotelja. Zato nas narod nije birao", poručuje Jasavić u razgovoru za Dnevne novine.

Izvor: Dnevne novine/Cdm

Portal Analitika