Politika

Rudović: Vlast i opozicija blizu epiloga

Član Koordinacionog odbora Građanskog pokreta URA izjavio je za Pobjedu da su vlast i opozicija sasvim blizu epiloga, pri čemu je izrazio nadu da će se brzo znati ishod pregovora.
Rudović: Vlast i opozicija blizu epiloga
Portal AnalitikaIzvor

- Što se Građanskog pokreta URA tiče, ovo već traje predugo i vrijeme je da znamo da li ima ili nema sporazuma. Građanski pokret URA čini sve da dođe do dogovora, ali je situacija veoma delikatna pošto je u pregovorima više subjekata - kaže Rudović.

On napominje da je ostalo šest mjeseci do izbora, tako da je želja GP URA da se „odluka donese pravovremeno kako bi sporazum mogao da zaživi i kako bismo omogućili predstavnicima opozicije da uđu u sistem“.

 - Treba im ostaviti dovoljno prostora da zadatak sprečavanja zloupotrebe državnih resursa u korist DPS-a obave na najbolji mogući način – smatra sagovornik Pobjede.

On izražava uvjerenje da je u interesu svih mirna tranzicija vlasti.

 - Daćemo sve od sebe da osiguramo promjene koje neće destabilizovati Crnu Goru. Želimo da vjerujemo da i u DPS-u i u ostalim političkim subjektima ipak dominira isti pristup - kaže Rudović.

Komentarišući jednu od tačaka sporenja, on je kazao da je „Tivat predmet pregovora zato što je iluzorno učestvovati na lokalnim izborima kada uopšte ne postoje uslovi za fer izbornu utakmicu“.

(Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika