Politika

JASAVIĆ: Pozitivna traži hitnu sjednicu Kolegijuma Skupštine

Pozitivna Crna Gora će sjutra zatražiti hitnu sjednicu Kolegijuma predsjednika Skupštine zbog, kako je kazala poslanica ove partije Azra Jasavić, samovolje i političkog nasilja koje sprovodi predsjednik parlamenta Ranko Krivokapić.
JASAVIĆ: Pozitivna traži hitnu sjednicu Kolegijuma Skupštine
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Samozvani Čerčil, koji se do skoro zaklinjao u demokratiju i evropske standarde, sve dublje klizi  ka političkom beznađu. Na tom putu ne preza od političkog nasilja. Najnovija hajdučija odlazećeg predsjednika Skupštine kojom pokušava da legalizuje krađu mandata tako što je svojevoljno i suprotno Poslovniku formirao Klub poslanika od predstavnika, koji su bili na izbornoj listi Pozitivne Crne Gore, nije ništa drugo do posljednji  osvetnički trzaj političkog gubitnika. Ne samo što je samovoljom formirao novi takozvani Klub već mu omogućava da postavlja poslanička pitanja na premijerskom satu, što predstvalja novo političko nasilje koje ovih dana sprovodi u parlamentu - kazala je Jasavić.

Razlog je, naglašava ona, jasan.

- Prvi čovjek zakonodavne vlasti sklapajući sada već javni pakt sa medijskim reketašima i njihovim poslušnicima tzv. poslanicima, pokušava da sačuva sopstvenu funkciju ne birajući načine i sredstva. Odlazeći predsjednik parlamenta nije više dostojan te funkcije zato mu ovakvo ponašanje ne smije proći. Nakon najnovijih postupaka odlazećeg predsjednika parlamenta maske su pale i otkrile pravo lice „predsjednika“ - zaključila je Jasavić.

 

Portal Analitika