Abiznis

Deblokiran račun opštine Herceg Novi

Samo četiri dana nakon što je prošle sedmice bio blokiran račun Opštine Herceg Novi zbog pravosnažnog i izvršnog rješenja o naplati potraživanja povjerilaca u iznosu od 161 hiljadu eura, od petka opštinska administracioja normalno funkcioniše.
Deblokiran račun opštine Herceg Novi
Portal AnalitikaIzvor

"Od 25. marta je deblokiran račun, sa koga je skinuto 195 hiljada eura po osnovu izvršnog rješenja, sa kamatama. Zahvaljujući sporazumu sa ostalim povjeriocima, o plaćanju u ratama, Opština je izmirila i dio duga u iznosu od 200 hiljada eura. Ostatak od oko 120 hiljada eura, plus kamate, dolazi na naplatu 25. aprila", kazala je za Radio Jadran direktorka Službe za imovinu i zastupanje, Tamara Jauković.

Podsjetimo da je račun Opštine Herceg Novi bio blokiran na osnovu izvršnog rješenja Osnovnog suda u Herceg Novom, kao i rješenja Višeg suda u Podgorici, nakon sudskog spora kojeg je pet vlasnika vodilo od 1982. godine za izuzeto nacionalizovano zemljište za izgradnju Školskog centra "Ivan Goran Kovačić" na Savini.

Nacionalizacija zemljišta, odnosno deposediranje je izvršeno 1970. godine, a vlasnici su započeli spor dvanaest godina kasnije. Čak pet puta su padale presude za nadoknadu oduzetog zemljišta.

Portal Analitika