Crna hronika

Bojić kažnjen sa 3.000 eura

Sudija Osnovnog suda Nenad Vujanović proglasio je advokata Vladana Bojića krivim jer je odao navode iz izjave svjedoka saradnika Rajka Kuljače, a koja je odlukom Specijalnog državnog tužilaštva proglašena tajnom.
Bojić kažnjen sa 3.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Bojić je kažnjen sa 3.000 eura.

Advokat Bojića, Zdravko Begović, kazao je da nije očekivao ovakvu odluku. Najavio je da će uložiti žalbu kada dobije obrazloženje odluke.

Bojić je osumnjičen da je u dva navrata u septembru povrijedio tajnost postupka kada je razgovarao sa suprugom njegovog tadašnjeg klijenta Lazara Rađenovića.

Prethodno, sud je dozvolio da se kao dokaz u postupku preslušaju djelovi spornih snimaka telefonskih razgovora.

Bojić u njima izvještava Jelenu Rađenović o tome ko je prisustvovao saslušanju, koja je pitanja postavljao, a koja je tužilac zabranio, te koje je odgovore u nekoliko navrata svjedok saradnik Rajko Kuljača iznio.

"Oprao je Tičića, a Lazara je samo neznatno pominjao", kaže Bojić u jednom od tajno snimljenih razgovora.

U završnim riječima Bojić je kazao da se dokazima koji su izvedeni pred sud potvrđeno da nije počinio krivično djelo povrede tajnosti postupka.

"Norme su povrijedili isključivo sam Specijalni i osnovni državni tužilac, a ne ja, jer je nedopustivo zadro u moju privatnu sferu i napao na slobodu, samostalnost, nezavisnost i osnovne garancije advokature", istakao je ranije on.

Izvor: Cdm

Portal Analitika