Društvo

Marinko Madžgalj se krstio u Ostrogu 20 dana pred smrt

Rano preminuli glumac Matinko Madžgalj zamolio je svog bliskog prijatelja i kolegu Dušana Kovačevića da ga krsti u manastiru Ostrog samo nekoliko nedjelja pred smrt.
Marinko Madžgalj se krstio u Ostrogu 20 dana pred smrt
Portal AnalitikaIzvor

- Pozvao me je dvadeset dana pred smrt i rekao mi da bi volio da ga krstim. Bila mi je velika čast kada sam to čuo. Naravno da sam pristao. Otišli smo u manastir Ostrog i obavili smo čin krštenja. Nisam ga pitao zašto je baš tada odlučio da se krsti, jer je to bila njegova lična stvar - priča potreseno za „Blic“ Dušan Kovačević, bliski prijatelj rano preminulog glumca, koji je bio uz njega poslednjih dana.

Marinko je, teško bolestan, nekoliko mjeseci pred smrt boravio u Crnoj Gori, jer je tamo želio da provede svoje posljednje dane. Tek nakon što mu je pozlilo i na insistiranje roditelja i djevojke Lane Sekulić, nedavno se vratio u Beograd. Dušanu je veoma teško da priča o tome.

 

 

- Iskreno, nismo se ovome nadali. Marinko je vjerovao da će mu biti bolje, i ne samo on. Svi smo vjerovali u njega, nadali smo se. On se nikada nije predavao, i tako nam svima ulivao nadu da će ozdraviti - priča kršteni kum Marinka Madžgalja za „Blic”.

U borbi za Marinkovo zdravlje sve su dali i roditelji poznatog glumca. Nakon teške borbe koju je njihov sin vodio sa rakom pankreasa, oni su rešili da prodaju stan, kako bi mu pomogli.

- Dobro znam njegove roditelje. To su divni ljudi. I oni, ali i Marinko - momak za primjer. Mnogo mi je žao što mu se ovo dogodilo, tako je mlad. Roditelji su čak prodali stan da bi platili njegovo liječenje. On to nije želio, mislim da su to uradili mimo njegove volje - ispričale su tada komšije za „Blic puls”.

Portal Analitika