Svijet

Keri: Kampanja za predsjedničke nominacije je sramota za SAD

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da haos oko kampanje za predsjedničke nominacije predstavlja "sramotu za SAD".
Keri: Kampanja za predsjedničke nominacije je sramota za SAD
Portal AnalitikaIzvor

Keri je rekao da su svjetski zvaničnici šokirani dok republikanski kandidati Donald Tramp i Ted Kruz brane svoje planove o borbi protiv terorizma i fokusiraju se na muslimane, prenosi britanski list Gardijan.

Gostujući na američkoj televiziji CBS, državni sekretar SAD je kazao da misli da je pošteno što su međunarodni zvaničnici šokirani američkom predsjedničkom kampanjom.

 "Na neki način, moram da kažem, sve ovo što se događa je sramota za zemlju", naveo je on.

Britanski list navodi da Keri nije jasno precizirao koji kandidat i čiji komentari su osramotili SAD, ali je bilo jasno da misli na kandidate Republikanske partije.

Republikanski kandidat Donald Tramp obilježio je kampanju svojim kontroverznim izjavama. Američki mogul predložio je da se muslimanima privremeno zabrani ulaz u SAD, ali i bombardovanje porodica osumnjičenih za terorizam.

Njegov protivkandidat Ted Kruz izjavio je za Foks njuz da Amerika ne smije da postane Evropa vodeći neuspjelu migracijsku politiku.

"Ne smijemo da ponovimo njihove greške, ne možemo da živimo po šerijatskim zakonima, moramo da se borimo protiv terorizma na svim nivoima", rekao je Kruz.

Izvor: rs.n1info.com

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

Portal Analitika