Društvo

Vlahović u Vašingtonu na poziv Svjetske banke

Ministarka nauke prof. dr Sanja Vlahović, na poziv visokih predstavnika Svjetske Banke boraviće ove nedjelje u Vašingtonu, gdje će učestvovati na jednoj od najvažnijih konferencija i sastanaka SB pod nazivom “Treći sastanak na visokom nivou o razmjeni znanja preko iskustava zemalja učesnica – HLM3“.
Vlahović u Vašingtonu na poziv Svjetske banke
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj sastanak biće prilika za predstavljanje iskustava institucija zemalja kako da koriste znanje za efikasno pružanje usluga i da podijele svoja iskustva/rješenja sa domaćim i međunarodnim partnerima..Ministarka Vlahović govoriće drugog dana konferencije, 31. marta na panelu „Kako razmjena znanja može uticati na reformu visokog obrazovanja i nauke“. Ona će na ovom panelu predstaviti iskustva Crne Gore i upoznati prisutne sa projektom HERIC/INVO, koji se finansira od strane Svjetske Banke, a putem koga se podiže nivo kvaliteta visokog obrazovanja i nauke u Crnoj Gori.

Osim učešća na konferenciji održaće niz izuzetno značajnih bilateralnih susreta u Vašingtonu. Ona će razgovarati sa zamjenikom predsjednika The George Washington Univerziteta, prof. dr Leo M. Chalupa-om, koji je zamjenik predsjednika nadležan upravo za istraživanje i nauku. Pored ovog susreta sastaće se i sa Judith G. Garber, visokom predstavnicom Kancelarije za naučnu i tehnološku politiku pri Bijeloj kući, čija misija je kreiranje politika u oblasti nauke i tehnologije za Vladu SAD, ali ima funkciju i savjetodavnog tijela američkog predsjednika. Takođe, ministarka Vlahović imaće upriličene susrete i sa visokim predstavnicima Svjetske Banke za nauku i obrazovanje.

Portal Analitika