Abiznis

U hotelu Palma prvi gosti 20. maja

Radovi na rekonstrukciji hotela Palma, koji posluje u sastavu Hotelsko-turističkog preduzeća (HTP) Primorje Hotels&Restaurants, završiće se do polovine maja, a prve goste hotel će primiti 20. maja, saopštili su njegovi predstavnici.
U hotelu Palma prvi gosti 20. maja
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Odbora direktora Primorja, Božidar Draganić kazao je da najave, što se bukinga hotela tiče, više nego dobre, prenosi Pobjeda.

“Hotel će imati kategoriju četiri zvjezdice sa 116 soba, šest manje nego ranije jer je taj prostor iskorišten za izgradnju mini spa centra, odnosno raspolagaće sa 270 kreveta ukupno, a imaće teretanu, salu za konferencije sa multimedijalnim sistemom”, rekao je Draganić na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao je i vlasnik Primorja, Denis Mandić.

On je naveo da je vrijednost investicije dva miliona EUR, a zaokružena je dijelom iz sopstvenih, a dijelom iz kreditnih sredstava, što dovodi do promjene strukture gostiju koja će biti uglavnom iz Zapadne Evrope.

“Tako će gosti koji budu odmarali u Palmi ovog ljeta stizati iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Izraela, Rusije, odakle je i prošle godine zabilježen značajan broj gostiju. Cijene su standardne, soba će koštati 105 EUR”, najavio je Draganić.

Prema njegovim riječima, sa povećanjem kvaliteta usluge u hotelu povećava se i potreba za povećanjem broja zaposlenih. Procjene su da će to biti za oko 40 odsto više nego do sada, odnosno sve ukupno uključujući i sezonu u hotelu će raditi oko 100 zaposlenih, još 40 dodatnih radnih mjesta.

Riječ je uglavnom o domaćoj radnoj snazi, oko 80 odsto.

“Kao društveno odgovorna kompanija Primorje je spremno da učestvuje u svim aktivnostima u kojima se popularizuje, posebno sport i fizička kultura. Kao tivatska kompanija mi smo prevashodno okrenuti Tivtu i potrebama u tom dijelu”, precizirao je Draganić ističući dobru saradnju sa opštinom.

Uporedo sa rekonstrukcijom hotela u Tivtu gradi se i 40 novih apartmana u hotelu Palmon Bay u bloku E u Herceg Novom. Završetak tih radova je takođe najavljen sredinom maja.

“U sklopu tog hotela planirana je i izgradnja bazena na obali sa sistemom grijanja i morskom vodom, uključujući i prateće sadržaje, odnosno popločavanje i uređenje plaže i formiranje jednog modernog bic kluba koji bi zadovoljio standard gostiju u hotelu. U taj posao planirano je da se investira oko 1,5 miliona EUR”, rekao je Draganić.

On je, govoreći o hotelu Planinka na Žabljaku, kazao da su trenutno u pregovorima sa nadležnim državnim organima, kojima su proslijedili aneks ugovora i očekuju odgovor. Aneksom bi jasno precizirali obaveze i jedne i druge strane u pogledu izgradnje samog hotela, ali i izgradnje skijaških staza na Žabljaku.

Draganić je rekao da imaju odličnu saradnju sa kompanijom Qatari Diar, čije je Primorje lokalni partner.

“„U određenom procentu imamo savjetodavnu i konsultantsku uslugu. Ono što je bitno da oni nijesu odustali od projekta izgradnje na obje lokacije i na Bonićima i Plavom horizontu, čak su intenzivirali određene aktivnosti na njihovoj realizaciji“, rekao je Draganić.

Prema njegovim riječima, kasni se zbog određenih administrativnih problema, odnosno rješavanja imovinskopravnih odnosa koje su uglavnom riješene, kao i planske dokumentacije i usklađivanja sa Prostornim planom Opštine Tivat.

Portal Analitika