Svijet

Ubistvo čuvara nuklearke nema veze sa terorizmom

Tužilaštvo u belgijskom gradu Šarloa odbacilo je mogućnost da postoji trag terorizma u slučaju ubistva radnika obezbjeđenja iz nuklearne centrale Tijanž, i negiralo navode medija da je ukradena identifikaciona kartica ubijenog.
Ubistvo čuvara nuklearke nema veze sa terorizmom
Portal AnalitikaIzvor

Tužilaštvo je za belgijsku agenciju Belga navelo da je ubistvo Prospera, kojeg su njegova djeca u četvrtak pronašla mrtvog u njihovom domu u Froašapelu, isključivo kriminalni slučaj koji nije povezan sa terorističkom prijetnjom.

Briselski dnevnik Dernijer er (DH) objavio je danas, pozivajući se na lokalne policijske izvore, da je član obezbjeđenja belgijske nuklearne centrale Tijanž ubijen u gradu Šarlroa, a da je njegova identifikaciona kartica ukradena.

"Čuvar postrojenja ubijen je u četvrtak dok je šetao psa. Ovaj zločin su mediji potpuno ignorisali, ali su danas lokalni policijski izvori potvrdili da je njegova identifikaciona kartica, koja omogućava pristup centrali, ukradena", navodi list.

Belgijska štampa je prije dva dana pisala da su briselski bombaši-samoubice Halid i Ibrahim el Bakraui planirali i napad na belgijsku nuklearnu elektranu, ali su promijenili plan nakon što im je uhapšen saučesnik Salah Abdeslam.

U napadu bombaša samoubica na briselskom aerodromu i metro stanici u utorak je stradala 31 osoba, a ranjeno oko 300 ljudi.

MINA

Portal Analitika