Crna hronika

Po nalogu specijalnog tužioca privedeno 60 stranih državljana

Nakon provjere sa Interpolom utvrđeno je da strani državljani nijesu povezani sa međunarodnim kriminalnim organizacijama. Neće biti procesuirani, ali će im biti otkazan boravak u Crnoj Gori
Po nalogu specijalnog tužioca privedeno 60 stranih državljana
Portal AnalitikaIzvor

Po nalogu specijalnog tužioca Inspektori Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala priveli su juče 60 stranih državljana koji su boravili u hotelima ,,Perjanik“ u Danilovgradu i ,,Ramada“ u Podgorici zbog sumnje da nelegalno borave u našoj zemlji. Kako nezvanično saznajemo, na informativni razgovor privedeno je 55 ruskih i pet japanskih državljana. Prema prvim informacijama, strani državljani koji su u Crnu Goru stigli preko jedne domaće agencije, organizovali su okupljanja i obavljali neku vrstu vjerskih obreda ili rituale u hotelu ,,Perjanik“, što je izazvalo podozrenje mještana i drugih gostiju hotela.

Tokom akcije privođenja, policijski inspektori su privremeno oduzeli dvadesetak lap topova, fleški i mobilnih telefona jer se sumnjalo na konekciju sa određenim nasilnim religioznim organizacijama. Pregledom dokumentacije utvrđeno je da strani državljani borave u Crnoj Gori od 16. marta, ali da nemaju prijavu boravka. Nakon provjere sa Interpolom utvrđeno je da nijesu povezani sa međunarodnim kriminalnim organizacijama. Neće biti procesuirani, ali će im biti otkazan boravak u Crnoj Gori.

Pobjeda

Portal Analitika