Društvo

Studentsko vijeće: Nijesmo podržali prijedlog za FPN

Iz Studentskog Vijeća Fakulteta političkih nauka demantovani su navodi Rektorata da je prijedlog te institucije već podržan, jer je sjednica na kojoj se o tome odlučivalo održana danas
Studentsko vijeće: Nijesmo podržali prijedlog za FPN
Portal AnalitikaIzvor

Integralno prenosimo saopštenje Vijeća:

Zvaničan stav Studentskog vijeća Fakulteta političkih nauka. Studentsko vijeće je na sjednici održanoj 25.03.2016. godine povodom dopisa Rektorata Univerziteta Crne Gore broj 01-768-/7 od 18.03.2016. godine jednoglasnom odlukom donijelo sledeći zaključak:

Studentsko vijeće Fakulteta političkih nauka je jednoglasnom odlukom odbacilo predložene mjere i smjernice koje su u navedenom dopisu Rektorata, a koje se tiču smjernica za spajanje i preimenovanje smjerova, kao i ukidanje smjera Evropske studije, te smo protivni ukidanju,spajanju i preimenovanju smjerova na Fakultetu politickih nauka.

Shodno prethodnoj tacki protivimo se predlogu profilisanja modula i mastera na studijskom programu Politikologija za sledeće oblasti : Politička analiza, Javna uprava, Međunarodni odnosi.

Protivimo se smjernici koja se tiče dogovaranja modaliteta saradnje u oblasti Socijalne politike i socijalnog rada sa Filozofskim fakultetom Univerziteta Crne Gore.

Ovim Studentsko vijece izjasnjava stav studenata Fakulteta politickih nauka prema izmjenama, i pokazuje otvorenost i spremnost za konstruktivan dijalog, prije donosenja konacne odluke, u cilju iznalazenja najboljeg resenja.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika