Fudbal

RAIČEVIĆ nakon debija: Presrećan sam, Crna Gora ima budućnost

Prvi trening nakon sinoćnjeg poraza od Grčke, fudbaleri Crne Gore odradili su jutros na trening Kampu FSCG na Starom aerodromu. Osim selektora Ljubiše Tumbakovića, protiv ’’helena’’ debitovao je i napadač Vićence Filip Raičević.
RAIČEVIĆ nakon debija: Presrećan sam, Crna Gora ima budućnost
Portal AnalitikaIzvor

’’Presrećan sam debijem, ogromna je čast igrati za svoju državu. Ali, ono što se pamti je taj poraz, iako smo, pogotovo u drugom dijelu, odigrali dobru utakmicu. Ono što je najvažnije je rezultat, tako da nijesmo zadovoljni. Nije bilo lako, prvo okupljanje, prvi put sa novim selektorom. Međutim, bilo je dosta toga pozitivnog. Izuzev Bećiraja i Simića, mi ostali reprezentativci nemamo zajedno više od 20 utakmica ukupno za selekciju. Ali, to ima i svoju pozitivnu stranu, jer pokazuje da Crna Gora ima budućnost. Međutim, sigurno da su na falili iskusni igrači poput Jovetića i Baše, koji donose dosta kvaliteta ovoj reprezentaciji’’, kazao je Raičević.

Filip je u duelu sa Grčkom imao nekoliko lijepih poteza.

’’To što publika voli lijepe poteze, na kraju ništa ne znači. Sve je to lijepo, ali nema nekog efekta. Golovi su najbitniji. Imao sam fizički problema sa koljenom, ali kad debitujete za svoju državu, kada uđete na teren, onda ne osjećate nikakav bol. Čak ni dva sata poslije utakmice, jer sam imao ogromnu želju, neopisivu. Uglavnom, mogao sam mnogo bolje ispred gola, ali sve u svemu zadovoljan sam debijem’, istakao je Filip i kratko o narednom protivniku Bjelorusiji rekao...

’’Mi igrači očekujemo da ćemo protiv Bjelorusije odigrati mnogo bolje. Vjerujemo u pozitivan rezultat.’’

Protiv Grčke debitovao je i fudbaler Grblja, Aleksandar Šćekić.

’’Iako smo izgubili mislim da smo odigrali dobro, jedna korektna partija. Iz tog meča izvukli smo dosta dobrih stvari. Naravno, jako sam srećan što sam debitovao za reprezentaciju, ali mogao sam da pružim dosta bolju partiju. Vjerujem da će to biti bolje kad se naviknemo na stil rada novog selektora koji od nas traži pas igru. Pozivom nekoliko igrača iz domaće lige pokazali smo da ima kvaliteta u nacionalnom šampionatu, ali mora da se radi mnogo više. Klubovi moraju da ulažu više u svoje igrače’’, naglasio je Šćekić koji je takođe, pred Bjeloirusiju, kratko poručio da ih interesuje samo pobjeda.

’’Što se tiče Bjelorusije, poslije četiri poraza, sigurno da idemo na pobjedu.  Vjerujem da ćemo povratkom Jovetića, Baše i Nikolića dobiti još više na kvalitetu i slaviti naredne nedjelje.’’

Naredni trening naša selekcija odradiće sjutra na Gradskom stadionu pod Goricom, utakmica sa Bjelorusijom na programu je u utorak.

Portal Analitika