Crna hronika

U Herceg Novom i Nikšiću rasvijetljeno sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centra bezbjednosti Nikšić su proteklih dana rasvijetlili sedam imovinskih delikata i zbog sumnje da su ih počinili nadležnim tužiocima procesuirali krivične prijave protiv pet lica.
U Herceg Novom i Nikšiću rasvijetljeno sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata
Portal AnalitikaIzvor

U Herceg Novom je rasvijetljeno pet krivičnih djela – tri teške krađe i dvije teške krađe u pokušaju, za koja su osumnjičena četiri lica, dok su u Nikšiću rasvijetljena dva KD – teška krađa i teška krađa u pokušaju, za koje je osumnjičeno jedno lice.

Naime, službenici CB Herceg Novi su lišili slobode D.V. (39) iz Herceg Novog i S.T. (38) iz Podgorice sa boravkom u Herceg Novom zbog sumnje da su, u noći između 24. i 25. februara 2016. godine, na štetu jedne apoteke u Bijeloj, počinili tešku krađu na način što su provalili u unutrašnjost objekta i iz registar kase otuđili novac u iznosu od 150 eura. Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom.

Službenici ovog CB-a su nadležnom tužiocu podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv državljanina Bosne i Hercegovine, Đ.M. (39) iz Trebinja, zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu. On je, kako se sumnja, u periodu od oktobra prošle do februara ove godine, provalio u kuću državljanina Ruske Federacije A.G. u Igalu i iz nje otuđio dva LCD televizora, DVD uređaj, konzolu „Sony Play Station“, risiver, lap top i nekoliko flaša alkohola. Policijski službenici su pronašli otuđene stvari kod trećeg lica. Stvari, vrijednosti oko 2.500 eura,  će biti vraćene vlasniku po njegovom dolasku u Crnu Goru.

Policijski službenici CB Herceg Novi su takođe nadležnom tužiocu podnijeli posebne izvjaštaje protiv N.V. (31) iz Kotora, zbog osnova sumnje da je počinio tešku krađu i dvije teške krađe u pokušaju. On je, kako se sumnja, krivična djela počinio u periodu od 01. do 22. januara ove godine. U Baošićima je, sumnja se, provalio u kuću ruske državljanke T.N. iz koje je otuđio veću količinu zlatog nakita, vrijednosti oko 3.000 eura. Nakit je pronađen i vraćen vlasnici. Takođe je, kako se sumnja, provalio u kuću ruskog državljanina V.G. u Kamenarima, ali nakon premetačine nije ništa otuđio. Sumnja se i da je N.V. provalio u kuću ruske državljanke I.R. u Bijeloj odakle takođe nije otuđio ništa.

Službenici CB Nikšić su lišili slobode M.V (40) iz Nikšića prilikom vršenja krivičnog djela. On je, naime, prilkom dolaska policijskih službenika po saznanju da se nešto događa u jednom od vrtića, zatečen unutar ovog objekta u koji je neposredno prije toga provalio, gdje je imao namjeru da otuđi stvari, u čemu ga je policija spriječila. M.V. je lišen slobode a nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao KD teška krađa u pokušaju. Kriminalistička obrada koja je uslijedila uputila je na sumnju da je M.V. počinio još jedno krivično djelo, tešku krađu na štetu Suda za prekršaje u Nikšiću. Naime, on je, kako se sumnja, u noći između 17. i 18. marta ove godine, provalio u kancelarije ovog Suda u Nikšiću odakle je otuđio četiri računara sa monitorima i opremom. Policijski službenici su pronašl sve stvari otuđene u ovom krivičnom djelu i vratili ih Sudu. Osumnjičeni M.V. je, uz poseban izvještaj, priveden nadležnom tužiocu u Nikšiću, zbog osnova sumnje da je počinio navedena dva krivična djela.

Portal Analitika