Politika

Krivokapić otkazao sjednicu: Poslanici DPS-a tražili izostavljanje tačaka mimo dogovora

Sjednica Skupštine Crne Gore, na čijem dnevnom redu je bilo 15 tačaka, među kojima i predlog za razrješenje predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, neće biti održana danas.
Krivokapić otkazao sjednicu: Poslanici DPS-a tražili izostavljanje tačaka mimo dogovora
Portal AnalitikaIzvor

To je novinarima saopšteno nakon sjednice Kolegijuma predsjednika Skupštine.

Krivokapić je u dopisu medijima naveo da su poslanici DPS-a mimo dogovora zatražili da se iz dnevnog reda izostavi 14 od 16 tačaka predloga dnevnog reda, metodom, kako je kazao, "parlamentarne opstrukcije koja je dio parlamentarnog života".

- Smatrajući necjelishodnim održavanje sjednice sa potpunim kršenjem dogovora, obavještavam Vas da shodno ustavnim ovlašćenjima otkazujem drugu sjednicu Skupštine. U dogovoru sa Kolegijumom predsjednika Skupštine kao i za ovu sjednicu, zakazaću novu sjednicu u poslovničkom roku", navodi se u dopisu Krivokapića.

Vlada Crne Gore je prethodno povukla svih 14 tačaka o kojima je Skupština Crne Gore trebalo da raspravlja na današnjem plenumu.

Predlog za razrješenje Krivokapića podnijeli su 36 poslanika Demokratske partije socijalista, Bošnjačke stranke, Liberalne partije, Force i Hrvatske građanske inicijative.

Izvor: Mina

Portal Analitika