Tenis

Marej i Serena kritikuju Đokovića

Novak Đoković uzburkao je strasti svojom izjavom u vezi sa jednakim novnačnim fondovima na muškim i ženskim turnirima.
Marej i Serena kritikuju Đokovića
Portal AnalitikaIzvor

On je istakao da bi ATP turniri trebalo da imaju veće nagrade jer statistika pokazuje da su gledaniji.

To je izazvalo niz kritika, mahom ženske populacije, kao što je Martina Navratilova, a oglasili su se i teniseri, njegov rival Endi Marej i najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams, koji ne dijele mišljenje s njim.

"Navijači prate i ženski tenis, zavisi kakvi su mečevi u pitanju. Muški je imao sreću u posljednjih desetak godina sa velikim rivalstvima koja su stvorena. Ali, ako na jednom terenu igra Serena, a na drugom Stahovski, ljudi će doći da gledaju Serenu. To je velika stvar, ali cio sport može da profitira iz toga, ne samo nadmetanje u muškoj konkurenciji. Trebalo bi da nagrade budu iste u svim slučajevima", rekao je Marej. 

Vilijamsova, naravno, smatra da žene ne bi trebalo da budu uskraćene ni po kom osnovu. 

"Da imam sina i kćerku koji igraju tenis, ne bih mogla da kažem kako dječak zaslužuje više zato što je muško. Voljela bih da oboje zarade isto. Ja imam reket u rukama od druge godine i bilo bi šokantno da kažem kako ćerka zaslužuje više. Novak ima pravo na svoje mišljenje, ali da ima ćerku, morao bi da porazgovara sa njom i kaže joj kako dječak zaslužuje više samo zato što je dječak", jasna je Serenina poruka.

(B92.net)

Portal Analitika