Politika

BRAJOVIĆ: Evropa ne smije klonuti zbog terora

Socijaldemokrate najoštrije osuđuju današnje terorističke napade i izjavljuju duboko saosećanje sa porodicama žrtava, te poručuju da Evropa ne smije klonuti pod pritiscima terorizma, već sada više nego ikad mora pokazati svu svoju snagu i jedinstvo, kazao je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore, Ivan Brajović.
BRAJOVIĆ: Evropa ne smije klonuti zbog terora
Portal AnalitikaIzvor

On je to rekao povodom terorističkih napada koji su se danas dogodili u Briselu, te poručio da Evropa "ne smije dozvoliti da ovi napadi poremete sistem vrijednosti koji njeguje moderna Evropa, već sada mora, više nego ikad, da pokaže snagu i jedinstvo, i da nastavi da njeguje ideale i vrijednosti moderne Evrope koje Brisel simbolizuje".

- Socijaldemokrate smatraju da se princip otvorenog društva može odbraniti efikasnijim alatom od nasilja i mržnje, tako što će Evropljani nastaviti da žive zajedno, bez obzira na porijeklo, nacionalnost ili vjeru. Socijaldemokrate vjeruju da, jedino jačanjem veza i odnosa između kultura i religija, mogu se sačuvati evropske vrijednosti. Ne smijemo dozvoliti da ovi napadi oduzmu slobodu i vjeru u ljude, zbog čega ne smijemo klonuti pred terorizmom. Naša je zajednička obaveza da istrajemo u borbi protiv onih koji bi ovakvim kukavičkim napadima da zaustave Evropu da njeguje univerzalne demokratske vrijednosti - istakao je predsjednik Brajović

Portal Analitika