Crna hronika

Maloljetnik dobio obezbjeđenje, policija strahuje od atentata

Pod­go­rič­ka po­li­ci­ja uhap­si­la je Ba­ra­ne Ed­mon­da Mu­sta­fu i Zi­ja­da Nur­ko­vi­ća, ko­ji su na­o­ru­ža­ni do­šli bli­zu zgra­de pod­go­rič­kog Vi­šeg su­da. Pri­ve­den je i nji­hov su­gra­đa­nin Pe­tar Po­po­vić, kao i još šest li­ca iz Ba­ra.
Maloljetnik dobio obezbjeđenje, policija strahuje od atentata
Portal AnalitikaIzvor

Mu­sta­fi i Nur­ko­vi­ću se na te­ret sta­vlja kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja, a pro­tiv Po­po­vi­ća će bi­ti na­pi­sa­na pre­kr­šaj­na pri­ja­va zbog na­ru­ša­va­nja jav­nog re­da i mi­ra.
Ka­ko je Danu po­tvr­đe­no u po­li­ci­ji, Mu­sta­fa i Nur­ko­vić su bli­ski kri­mi­nal­noj gru­pi ko­ju je pred­vo­dio sa­da po­koj­ni Lu­ka Đu­ro­vić. Članovi ovih suprostavljenih barskih grupa su uhapšeni jer je policija sumnjala da se sprema obračun između njih, a da je meta atentata trebalo da bude i maloljetnik M.J., kojem juče trebalo da bude održano suđenje zbog po­ku­ša­ja ubi­stva upravo Pe­tra Po­po­vi­ća. Na su­đe­nje su kre­nu­li pri­ja­te­lji okri­vlje­nog, me­đu ko­ji­ma su bi­li i Mu­sta­fa i Nur­ko­vić, dok su sa Po­po­vi­ćem bi­li nje­go­vi pri­ja­te­lji. Is­pred jed­nog lo­ka­la u bli­zi­ni su­da do­šlo je do ko­ška­nja i sva­đe, a dvi­je gru­pe su se su­ko­bi­le i is­pred sa­mog su­da. Ta­da je re­a­go­va­lo obez­bje­đe­nje su­da, a o sve­mu je od­mah oba­vi­je­šte­na i po­li­ci­ja. Svi su bili naoružani, a u dva pištolja koja su zaplijenjena bili su meci u cijevi.
Sudija Višeg suda Radomir Ivanović, koji je bio u zgradi kada je čuo da su barske kriminalne grupe u blizini suda, tražio je da se M.J. pruži policijska zaštita kako bi bio izbjegnut bilo kakav incident. 
Iz policije su saopštili da su Nur­ko­vić i Mu­sta­fa po­bje­gli pre­ma zgra­di Op­šti­ne. Bje­ža­li su kroz ba­šte obli­žnjih lo­ka­la sa pi­što­ljem u ru­ka­ma, ali su ubr­zo li­še­ni slo­bo­de. Oni su ma­lo pri­je hap­še­nja od­ba­ci­li dva pu­na pi­što­lja, a u oba je bio me­tak u ci­je­vi. Pi­što­lji su od­u­ze­ti, a Nur­ko­vić i Mu­sta­fa su pri­ve­de­ni i za­dr­ža­ni u po­li­ci­ji. Maloljetnik je dobio obezbje]enje. (Izvor: Dan)

Portal Analitika