Crna hronika

MOJKOVAC: M.P. preminuo na putu za KCCG, R.A. uhapšen zbog ubistva

Službenici Uprave policije MUP-a - Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, danas su lišili slobode R.A. (48) iz Mojkovca zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju. Na žalost, kako je M.P. (29), kojeg je R.A. nožem teško povrijedio, preminuo tokom transporta ka Podgorici, napadač će biti gonjen zbog krivičnog djela ubistvo.
MOJKOVAC: M.P. preminuo na putu za KCCG, R.A. uhapšen zbog ubistva
Portal AnalitikaIzvor

Događaj se desio danas oko 12.30 časova u Mojkovcu, kada je M.P. u jednom lokalu zadobio povrede koje mu je, kako se sumnja, nožem nanio R.A. Ranjavanju M.P. je, kako se sumnja, prethodila medusobna svađa i fizički kontakt ispred lokala. Nakon svađe i fizičkog kontakta, ušli su u lokal, gdje je R.A, kako se sumnja, zadao nožem ubodne rane u predjelu grudi i leđa M.P

Službenici Uprave policije MUP-a - Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac su, nedugo nakon prijave događaja, lišili slobode R.A. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Bijelom Polju koji je rukovodio uviđajem na mjestu događaja. Nakon obavljenog uviđaja, nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju, a M.P. je transportovan u Urgentni blok Kliničkog centra u Podgorici sa povredama opasnim po život. Osumnjičeni R.A. je odmah po prijavi događaja lišen slobode i nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao ubistvo u pokušaju. Budući da je u međuvremenu M.P. preminuo, nadležni tužilac je po obavještenju izvršio prekvalifikaciju krivičnog djela i R.A. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo - navodi se u saopštenju iz MUP-a.

M.P. je trebalo da bude transportovan u Urgentni centar KCCG u Podgorici zbog povreda koje je zadobio, ali je prema saznanjima Portala Analitika iz MUP-a preminuo od povreda opasnih po život.

Portal Analitika