Fudbal

Istorijski trijumf Grofove Zvezde!

Crvena zvezda nastavila je dominaciju srpskim fudbalom, pošto je u zaostalom meču 26. kola Superlige deklasirala Novi Pazar kao gost – 4:0 (3:0).
Istorijski trijumf Grofove Zvezde!
Portal AnalitikaIzvor

Crveno-bijeli su na taj način nastavili strahovitu seriju pobjeda – upisavši 24. uzastopni trijumf ove sezone, pa sada imaju čak 32 boda više od drugoplasiranog Partizana.

Takođe, ekipa Miodraga 'Grofa' Božovića je sigurnim izdanjem i slavljem u Raškoj ušla u istoriju najtrofejnijeg srpskog kluba jer je oborila rekord generacije Slavoljuba Muslina, sa početka milenijuma, po broju uzastopnih pobjeda. 

Zvezda je pitanje pobjednika praktično riješila već u prvih 45 minuta, pošto je na odmor otišla sa velikih tri gola prednosti. Gosti su poveli u 27. minutu poslije kornera Luisa Ibanjesa i skoka Aleksandra Lukovića na ivici peterca, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Na 2:0 povisio je Ugo Vieira deset minuta kasnije, poslije sjajnog prodora i centaršuta Damijena le Taleka, Portugalac je upisao 19. pogodak u sezoni, a bio je strijelac i na devetom uzastopnom meču u Superligi. Nije Zvezda prestajala sa napadima, da bi sve bilo gotovo u 43. minutu – kada je Jasmin Trtovac centaršut Srđana Plavšića neoprezno skrenuo u sopstvenu mrežu. 

Konačan rezultat susreta postavio je Le Talek, poslije novog dobrog centaršuta Plavšića. Naredni cilj ekipe sa stadiona Rajko Mitić biće pokušaj sustizanja rekorda lisabonske Benfike, koja sa 29 uzastopnih trijumfa drži apsolutni evropski rekord.

Serije uzastopnih trijumfa:

1. Benfika – 29 pobjeda
2. Dinamo Zagreb – 28
3. Seltik, Dinamo Tirana – 25
4. Crvena zvezda – 24
5. Malme – 23
6. PSV Ajdhoven – 22

(B92.net)

Portal Analitika