Svijet

Tramp o napadima: Brisel je nekada bio divno mjesto...

Potencijalni američki predsjednički kandidat Donald Tramp rekao je da slučajevi u Briselu i Parizu dokazuju da treba zatvoriti granice za migrante.
Tramp o napadima: Brisel je nekada bio divno mjesto...
Portal AnalitikaIzvor

On se oglasio povodom bombaških napada koji su se dogodili u Briselu, a u kojima je stradalo tridesetak ljudi, a preko stotinu je ranjeno.

“Brisel je nekada bio divno mjesto, sada je postao grad katastrofe i naoružani kamp uoči današnjih napada. Takve promjene u gradovima, kao što se dogodilo sa Parizom, pokazuju zašto SAD moraju da zaustave priliv migranata“, rekao je Tramp.

On je i ranije govorio o tome da treba zatvoriti granice.

“Da sam ja predsjednik, ja bih zatvorio granice za sve ljude dok ne shvatimo šta se događa. Spriječio bih dolazak ljudi iz Sirije, kao i onih koji nemaju perfektnu dokumentaciju. Ne bih spriječio muslimane da dođu, ali muslimani su odgovorni za terorističke napade ukoliko ne prijave komšije koje se ponašaju sumnjivo“, dodao je Tramp.

U stilu koji koristi tokom cijele predsjedničke kampanje odgovorio je na pitanje šta bi uradio da je njegova vlast uhapsila Salaha Abdeslama.

“Ako bih mogao da proširim zakone uradio bih više od mučenja vodom... Morate da dobijete informacije od takvih ljudi“, zaključio je Tramp.

Portal Analitika