Društvo

Radulović: Brisel je na nogama

Ambasador Crne Gore u Briselu Vladimir Radulović u razgovoru za radio Antenu M kaže da prema dosadašnjim informacijama u napadima u Briselu nema državljana Crne Gore. Objašnjava da je Brisel na nogama, da je bezbjednosni režim podignut na najviši – četvrti nivo a isti režim je uveden u svim institucijama EU i naravno u sjedištu NATO-a.
Radulović: Brisel je na nogama
Portal AnalitikaIzvor

ANTENA M: Gospodine Raduloviću ima li crnogorskih državljana među žrtvama?

Radulović: Evo prve vijesti iz Brisela su, u ovom dijelu koji se odnosi na ovo vaše pitanje, ohrabrujuće. Ambasada se nalazi u stalnom kontaktu sa svim relevantnim institucijama, policijom, kriznim centrom pri Ministarstvu unutrašnjih poslova. U međuvremenu smo uspostavili kontakt sa posebnim punktom koji se nalazi u tom kriznom centru koji je zadužen za pružanje informacija stranim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, i prema dosadašnjim informacijama nema potvrde da među stradalima, i pri tome mislim i na povrijeđene i na poginule, ima državljana Crne Gore. Naravno, sve informacije u ovoj fazi treba primiti sa dozom rezerve, jer ih je mnogo. Obilje informacija kruži na medijskoj sceni Brisela, ali otprilike toliko koliko ih ima i toliki je stepen njihove, u ovom trrenutku, nepouzdanosti.

Za sada su vijesti ohrabrujuće i to je sve što vam u ovom trenutku možemo reći, ali je Ambasada u stalnom kontaktu sa nadležnim organima i kriznim centrom koji se bavi ovim pitanjem.

ANTENA M: Možete li nam opisati kakva je trenutno situacija u Briselu, gdje ste se Vi nalazili u trenutku eksplozije i kako je sve to izgledalo?

Radulović: Ja sam se u trenutku eksplozije nalazio u kolima na putu između svog stana i Ambasade. Dakle, to je bilo nešto oko 8h, tako da sam informaciju o napadima na aerodrom i kasnije, na metro stanicu, dočekao u kolima i kasnije u ambasadi. U ovom dijelu Brisela, gdje se nalazi Ambasada, to je jedan od centralnih djelova grada blizu Evropskog parlamenta, osim policijskih sirena i jedne neuobičajene bezbjednosne dinamike nema vidljivih znakova panike. Aerodrom je 15-ak kilometara od centra grada, stanica metroa na kojoj se desila druga eksplozija nije sasvim daleko od mjesta na kojem se mi nalazimo i nije daleko od centra gdje se nalaze sve evropske institucije, tako da vam u ovom trenutku mogu reći da Brisel jeste na nogama, da bezbjednosni režim je podignut na najviši – četvrti nivo, a isti režim je uveden u svim institucijama EU i naravno u sjedištu NATO-a.

Antena M

Portal Analitika