Društvo

Saradnja Fakulteta za mediteranske poslovne studije Tivat sa kineskim Univerzitetom Zhejiang Wanli

Fakultet za mediteranske poslovne studije Tivat u okviru svojih međunarodnih aktivnosti ostvaruje kontakte sa drugim fakultetima iz okruženja i inostranstva. U koordinaciji sa Opštinom Tivat u toku je uspostavljanje saradnje sa Univerzitetom Zhejiang Wanli (ZWU) iz kineskog grada Ningboa. Naime, kao rezultat bilateralnih razgovora tokom prošlogodišnje posjete predstavnika Opštine Tivat ovom kineskom gradu, došlo je do inicijative Službe predsjednka Opštine Tivat za uspostavljanjem saradnje FMS-a i Univerziteta Zhejiang Wanli u Ningbou.
Saradnja Fakulteta za mediteranske poslovne studije Tivat sa kineskim Univerzitetom Zhejiang Wanli
Portal AnalitikaIzvor

Ningbo, jedan od najstarijih kineskih gradova, sa preko 7,6 miliona stanovnika, treća je po veličini luka u Kini, i peta po veličini u svijetu.   Univerzitet Zhejiang Wanli ima  preko 20 000 studenata, i više od 1 200 zaposlenog nastavnog kadra. Ostvaruje  međunarodnu  saradnju sa preko 50 univerziteta iz različitih zemalja svijeta: SAD-a, Velike Britanije, Španije, Francuske, Japana, Koreje, Poljske. U okviru Univerziteta postoji dvanaest fakulteta, među kojima su Fakultet za biznis, Pravni fakultet, Fakultet za kulturu i komunikacije, Fakultet za strane jezike, Fakultet za dizajn i arhitekturu, Fakultet za elektronski i informacioni inženjering, Fakultet za biologiju i ekologiju kao i Fakultet za kompjutere i informacione tehnologije.

Osnovni cilj saradnje Fakulteta za mediteranske poslovne studije iz Tivta i Zhejiang Wanli Univerziteta jeste unapređenje kvaliteta studija kroz međusobnu razmjenu nastavnika i studenata, zajedničke istraživačke projekte, programe stručnog usavršavanja, razmjenu naučnih i stručnih publikacija kao i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa.

Na poziv Opštine Ningbo, predstavnici Fakulteta za mediteranske poslovne studije iz Tivta, od 8. do 12. juna posjetiće Ningbo i prisustvovati “China CEEC Investment and Trade Expo” i “China-CEEC Education Cooperation”. Tom prilikom će se susresti sa rukovodstvom Univerziteta Zhejiang Wanli, gdje će utvrditi detaljne korake za ostvarivanje buduće saradnje.

Portal Analitika